Team PDL:s äventyr i Italien

Ett nytt samarbete mellan Sverige, Italien och Spanien såg dagens ljus i helgen.

Idén och konceptet föddes faktiskt vid Mastersslutspelet i Madrid i december. Henrik Söderberg stötte på ett antal personer och en idé om utbyte växte fram.

Första testet gjordes i helgen. Tre lag från tre länder träffades för att mäta sina krafter: ett lag från Rom, ett från Ibiza och så PDL från Sverige.

- Det har verkligen varit kanon på alla sätt. Det var lite spänt. Vi hade ju ingen aning om vad det skulle vara för nivå på spelet. Vi förväntade oss nog att vi skulle bli utskåpade.

PDL åkte till Turin i Italien med sex spelare: Mari Andersson, Alexandra Andersson, Henrik Söderberg, Martin Eriksson, Per Hjalmarsson och Alexander Apell.

Skaermavbild 2018 02 26 Kl 161558Henrik Söderberg och Per Hjalmarsson spelade en av PDL:s matcher.

- Vi har mött väldigt olika spel och fått möta spelare vi aldrig har mött förut. I Sverige möter man mest spelare som slår hårt, här har vi fått anpassa oss. Dessutom är konceptet att vi möter samma lag två gånger. Det gör att man får revansch om man förlorat och kan pröva en annan taktik.

Precis så blev det i Turin. PDL förlorade först mot både Italiens och Spaniens bästa lag. Men tog sedan revansch dagen efter.

Redan i april ska lagen mötas på Ibiza igen och i juni ska PDL stå värd för ett sammandrag i Stockholm.

- Målet är att vi även ska fylla på med fler lag. Antingen från samma länder eller nya länder. Jag hoppas att det är ska växa, säger Henrik Söderberg.

Unconventional Padel Tour ser han som ett nytt sätt att spela padel på, samt att sammanföra länder och skapa kontakter.

- Vi ger vårt lag bra matcher och skapar ett utbyte. Nu kunde vi bara åka med sex spelare, men nästan gång blir vi fler. Då tar vi med fler PDL-spelare från Lund och Göteborg.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk