Sverige skickar mästarna till Champions Cup

Tävling för mästarna i Spanien. Då skickar Sverige det bästa vi har.

Champions Cup är en tävling som arrangeras av det internationella padelförbundet FIP och är till för varje ansluten nations mästarlag. Det är individuell tävling, alltså inte ett lagspel som EM och VM.

Först hade FIP tänkt arrangera Champions Cup i Uruguay första helgen i maj. I det läget sade Sverige nej. Men när tävlingen flyttades till Tarragona söder om Barcelona kom saken i ett nytt läge.

- Det är samma helg som vi ska ha ett landslagsläger, men vi har snackat igenom det och gjort bedömningen att det är en unik möjlighet att få exakt den sparring vi vill ha, säger Andréas Johansson.

Så frågan gick till de svenska mästarlagen Anna Svedenhov/Sofia Arvidsson och Simon Vasquez/Daniel Windahl. Och båda lagen har gett klartecken.

- Enligt inbjudan får varje land sända sina nationella mästare eller tourmästare. I vårt fall är det ju samma lag på både herr- och damsidan så det blev enkelt, säger Johansson.

Vilka länder som kommer och vilka spelare som dyker upp är inte klart. Anmälan till tävlingen stänger på söndag. Men förhoppningen är att svenska paren ska få möta riktigt bra internationellt motstånd och därmed få nyttig erfarenhet.

För herrarna väntar ett VM-kval i sommar.

Sedan spelas VM i Paraguay i november.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk