Svensk sorg - italensk glädje

Efter ett helt galet drama stod Italien som gruppsegrare.

Sverige hade ställt upp sitt lag helt med planen att det kunde bli en riktig rysare. Tanken var att Sofia Arvidsson och Åsa Eriksson skulle vinna sin första match, vilket de kunde göra efter en darrig inledning.

Sedan kunde inte Mari Andersson och Emmie Ekdahl rå på ett urstarkt italienskt lag.

Allt gick ner till en tredje avgörande match där Sverige hade satt ihop två rutinerade krigare: Anna Svedenhov och Antonette Andersson.

Det blev en match som innehöll allt och lite till. Sverige kom fel in i matchen och låg under med 0-4. Men krigade sig tillbaka och förlorade med 6-4.

I första gamet i andra matchen ramlade ena italienskan och skadade foten. I det läget räddades hon av – Anna Svedenhov. Anna, som är utbildad läkare, sprang fort och hämtade en linda, vilket mycket väl kan ha räddat matchen åt italienskorna.

Men hon var länge rejält hämmad och Sverige kunde ta setet ganska enkelt med 6-2.

I det avgörande setet fick Italien ett tidigt break. Men Sverige kunde breaka tillbaka och till sist stod det 4-4 efter helt otroligt spel.

Där visade ändå Italien att de var starkare mentalt och kunde vinna med 6-4.

Efter matchen var Antonette Andersson rejält besviken.

- Det var så nervöst och spänt hela matchen. För oss båda. Så frustrerande att man inte kunde släppa fram det spel man kan. Vi kunde inte lyfta varandra och då åtserstod bara att kämpa.

Förlusten var ingen katastrof. Sverige lär slå Finland enkelt i kväll och ändå gå vidare till kvartsfinal. Men det blir givetvis tuffare att tvingas möta en gruppetta.

Sveriges herrar, som i kväll spelar mot Spanien, kommer få möta gruppettan Portugal i morgondagens kvartsfinal. En otroligt tuff uppgift.

Johan HÅkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk