Svensk förlust mot Frankrike

Toppmatch av Sofia Arvidsson och Antonette Andersson. Men tyvärr räckte det inte mot ett starkt Frankrike.

Sverige förlorade en stenhård gruppspelsmatch mot Italien och historien upprepade sig mot Frankrike.

Slutsatsen: laget är lite för tunt och förklaringen känner vi alla till.

Billie Gajic väntar på att bli mamma och Ebba Stedt kunde inte följa med till Portugal. I avsaknaden av dessa två backhandspelare fick förbundskaptenerna Dani Dios och Gabo Loredo experimentera vilt för att få fram starkast möjliga lag.

De valde att sära på svenska mästarna Arvidsson och Anna Svedenhov. Anna fick nu dra lasset som backhandspelare i tredjesingeln mot både Italien och Frankrike. Först med Antonette och mot Frankrike med Åsa Eriksson.

Både Åsa och Anna är underbara krigare och gav verkligen allt mot Frankrike. Men ett lag som bland annat innehöll en spelare som ligger 50 på WPT-rankingen blev det för tufft. Svenskorna fick kämpa hårt för att hålla sina servegame och lyckades egentligen aldrig hota fransyskorna i deras serve. 6-4, 6-2 var siffror som speglade den välspelade matchen ganska väl.

Skaermavbild 2017 11 16 Kl 175640

Svenska herrarna hejade hårt på tjejerna.

 

Trots förlusten var Gabo Loredo efteråt inte allt för besviken.

- Vi ser det som en läroprocess och spelarna har utvecklats mycket bara under den här veckan. För mig var Antonette dagens spelare. Hon är kanske den som lärt sig mest under vår tid i Portugal. Vi gav henne en uppgift i dag och hon utförde den perfekt.

Ja, Sofia och Antonette gjorde en helt suverän insats och slaktade sitt franska motstånd med 6-1, 6-1. Men det räckte alltså inte.

Nu väntar placeringsmatcher 5-8 för damerna.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk