Stjärnan bakom det guldkantade avtalet

Svenska Padelförbundet har nått sitt överlägets största sponsoravtal. Mannen bakom avtalet: stjärnspelaren Andreas Pålsson. "Utan honom hade vi aldrig klarat det" säger Stefan Krüeger, förbundets sponsoransvarige.

I går presenterades det nya avtalet med Euro Finans, som de kommande fem åren blir huvudsponsor åt Svenska Padelförbundet.

Ekonomiskt betyder avtalet mycket för förbundet. Utan att precisera några siffror säger Stefan Krüeger att det är det överlägset största avtal förbundet tecknat.

- För oss är det högsta vinsten. Storleken på Euro Finans sponsring är större än alla andra sponsorer tillsammans, säger han.

Sponsorpaketet kommer att de närmaste åren kunna garantera en landslagssatsning och en utveckling av svensk padel.

- Det visar att vi är en attraktiv sport redan i dag. Samtidigt förstod Euro Finans att vårt marknadsvärde bara kommer att öka. Det var därför de ville teckna ett femårigt avtal och det är därför vi kunde få så pass mycket pengar redan nu. Det är pengar som vi inte borde vara i närheten av i dagsläget.

Vägen till det guldkantade avtalet gick via landslagsspelaren Andreas Pålsson. Det var hans personliga koppling till Anders Jarlskog, ägare och grundare av Euro Finans.

- Pålsson ska ha en jättestor eloge, säger Krüeger. Det är hans kontakter som gjort detta möjligt.

Pengarna från huvudsponsorn gör att förbundets ambitioner med att hitta en struktur för landslagspadeln säkerställs, med regionläger, juniorlandslag och mästerskap.

- Kortsiktigt innebär pengarna att vi har råd att åka till Paraguay i höst utan att spelarna ska behöva betala ur egen ficka.

Krüeger säger att detta sponsoravtal är ett bevis på att padeln är het och att förbundet är en attraktiv partner för sponsorer.

- Vi har bra exponeringskanaler. Sedan måste vi vässa till våra produkter ytterligare, men det är på gång. Det gäller dels Swedish Padel Tour och våra landslag, men även våra egna informationskanaler.

Euro Finans sponsoransvarige, Pierre Jarlskog, säger:

- Vår sponsorpolicy normalt är att endast stödja idrotten i Lund, men vi ser ett stort värde i att associeras med Sveriges snabbast växande sport. Att vi har många padelentusiaster i företaget och landslagsspelare från Lund spelade också en viktig roll.

Förbundets ordförande Novy Karlsson säger att sponsorernas pengar just nu är helt avgörande för padeln:

- Eftersom vi befinner oss i en snabb utvecklingsfas och tidigast kan bli RF-förbund 2019 är vi beroende av ekonomiskt stöd från näringslivet.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk