Pålsson och Seger byter klubb

Sveriges hetaste padelpar byter klubb.

Lödde Padel Club är knutet till Sportcenter Syd i Löddeköpinge och har ungefär ett halvår på nacken. Klubben har visat stora ambitioner på en rad områden, inte minst ungdomsträning. När man dessutom gjorde ett suveränt arrangemang av sin tävling på Swedish Padel Tour visade man hela Padelsverige att man är att räkna med.

Att klubben nu värvar Sveriges just nu bästa spelare, Seger och Pålsson, kommer givetvis ge eko. Pålsson och Seger vann tourtävlingen just i Löddeköpinge och vann innan dess en stor turnering på Padel Crew. Vid båda tillfällena besegrades Ola Brodén och Anton Andersson i finalen.

Bobby Aa Paalle

Seger och Pålsson vann i just Löddeköpinge.

 

- Klart jag är nöjd med förvärven och vi får naturligtvis tillgång till två bra spelare som runt om i Sverige kommer att göra vår förening känd. Men kanske ännu viktigare tillför de en padelkultur som vi saknar beroende på att vi är en nystartadklubb, säger klubbens ordförande Per Carlsson.

Carlsson berättar även att Seger och Pålsson kommer vara en viktig byggsten där Pålsson dessutom blir chefstränare med totalansvar för utbildningar inom föreningen.

De ska även vara mentorer i klubbens junior- och ungdomssatsning.
- Vi har som mål att starta någon enklare form av padelakademi på dagtid bland högstadieelever i kommunen nästa år, säger Per Carlsson.

Andreas Pålsson säger att valet att skriva på för Lödde föll sig naturligt.

- Det är ett intressant alternativ för oss och vår karriär. Föreningen har en tydlig målsättning att arbeta långsiktigt med bredd på ungdomssidan men även satsa på elitpadel. Dessutom erbjuder Sportcenter Syd en komplett anläggning med gym, utomhusbanor och Sveriges fräschaste inomhusanläggning.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk