Anton imponerad av norsk padel

Svenske mästaren Anton Andersson besökte Norge och tror att vårt grannland går en ljus padelframtid till mötes.

Andersson spelade en turnering på Fornebu Padel, en fantastisk arena för padel med nästan 20 meter i takhöjd.

Äventyret slutade med en andraplats tillsammans med norske partnern Fredrik Ask och efteråt kunde Sverigeettan Anton Andersson göra intressanta reflektioner:

- Man kan klart säga att Sverige ligger före Finland, som i sin tur ligger före Norge om mans er till spelnivån. Detta är naturligt eftersom det är i den ordningen padeln har etablerats. Däremot har Norge stora fördelar i sin utveckling.

Varför?

- De har i Fornebu Padel fått en fantastisk startanläggning. Det måste utan tvekan vara den anläggning med högst i tak. Man kan dessutom springa ut ur buren på två av de tre banorna. 

17547381 10158276307205136 1494230247 O

Takhöjden på Fornebu Padel är hisnande.

 

- Många av de bästa unga tennisspelarna spelar redan padel och de är utan tvekan bättre än vad den svenska och finska toppen var efter fem månader.

Anton Andersson vill dra en parallell till Sveriges nya stjärnpar: Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

-De håller samma klass i tennis som Bjerke/Steiro - de norrmän som nu vann turneringen. 

Dessutom hoppas Anton Andersson på att flera norska spelare ska komma till Sverige och tävla.

Skaermavbild 2017 04 03 Kl 132113

Anton Andersson inför finalen.

 

- Jag hoppas att de bästa snabbt inser att de kan gå framåt snabbare om de tar den tre timmar långa bilresan till närmaste svenska padelhall för att få uppåtsparring. Eller att de tar dit spanska tränare som kan hjälpa dem i utvecklingen. Utan att få influenser utifrån är det lätt att de som är bäst i tennis inte utvecklas så snabbt eftersom deras "tennispadel" räcker för att vinna.

Hann du skicka upp några superhöga lobbar i hallen?

- Ett par. Men det är svårt att spela höga lobbar när det är stresspadel. Fråga min partner Ola Brodén. Nu förstår jag hur han känner sig när inte jag lyckas dra ner tempot i matcherna, haha.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk