KRÖNIKA: Padelfeber fyller 1 år - vilken underbar resa!

Padelfebers redaktör skriver om sajtens första år.

Det var alltså den 1 oktober 2016 som denna sajt kom till världen. Jag minns den kvällen väldigt tydligt. Vi hade ett litet releaseparty på Padel 365 i Luleå med tårta, bubbel och padel och samlades vid en storbildsskärm när sajten blev publik.

Det som hade börjat med en diffus idé var nu verklighet.

Min tanke med Padelfeber var att skapa en plats för padelälskarna i Sverige som skulle skapa sammanhållning – från Skåne till Norrbotten. Jag ville också bidra till att skapa profiler, förebilder och att få sporten att växa.

Ett år senare känner jag att det mesta blev precis som jag hade hoppats.

 

September var läsmässigt Padelfebers bästa månad hittills. Aldrig har så många läst sajten som nu, vilket givetvis är superroligt. 

Även om fokus redan är mot nya äventyr måste man en dag som denna få tillåta sig att reflektera. Ett år går så fort, men det är också mäktigt hur mycket som har hänt.

Den första tävling Padelfeber bevakade var SM i Helsingborg. Sedan dess har Padelsverige förärats med nya och spännande spelare. Nya hallar poppar upp hela tiden och nya tävlingar skrivs in i kalendern.

Allt går framåt i en rasande fart. Nu skriver Padelfeber regelbundet om spelare i Sverigetoppen som jag inte ens visste vilka det var för ett år sedan, både på herr- och damsidan.

Jag gissar att året som följer inte blir annorlunda. Det kommer poppa upp nya namn som trycker på och som sakta gör svensk padel bättre och mer intressant.

Vi har också fått in nya personer i förbundets styrelse, vilket breddat både geografiskt och kompetensmässigt. Det är toppen.

Jag kan tänka mig att de som sitter i styrelsen inte alltid varit så glad över det Padelfeber har skrivit, men jag hoppas att ingenting tas personligt. Jag tror på öppenhet och debatt och att tystnad sällan leder till utveckling. Jag vill bidra till ett klimat där folk engagerar sig och tar ställning och att det oftast leder till något bra i slutändan.

 

Året som gick innehöll så mycket häftigt. Dels kampen om att vara bäst i Sverige. Både på herr- och damsidan hade vi två par som verkligen slogs om den positionen vilket skapade en elektrisk  aura av prestige.

Skaermavbild 2016 11 16 Kl 010803

Ola Brodén och Anton Andersson vann SM och slogs hela året med Bobby Seger och Andreas Pålsson om titeln "bäst i Sverige".

 

Vi fick också se ny mark brytas. Ett av mina absolut roligaste minnen är Uppsalas fullständigt sanslösa satsning när man lyckades locka större delen av yppersta världseliten. Det var nästan så man nöp sig i armen när Bela, Lima, Paquito och gänget intog stan. För Padelfeber innebar det ett par riktigt bra intervjuer, framför allt med Bela.

Skaermavbild 2017 06 05 Kl 174547

Världsspelaren Tito Allemandi och Ola Brodén var ett sevärt lag i Uppsalas uppvisningstävling som bara kan beskrivas som en dundersuccé.

 

Nästa milstolpe är naturligtvis historiens första WPT-tävling i Sverige som Padel Crew fick äran att anordna. Det var också ett fantastiskt minne och om man ska tro på vad WPT-höjdarna sa så har Sverige förmodligen en årlig WPT-tävling framöver. Så imponerande var de över Sverige och det som Padel Crew gjorde med sitt arrangemang.

Svensk padel behöver halvgalna entreprenörer som Andreas Ehrnvall i Uppsala och Kim Olsson i Helsingborg. På samma sätt som vi behöver eldsjälar rotade i idrottsrörelsens mylla. Får vi ihop de bitarna på bästa sätt blir det fantastiskt.

 

Skaermavbild 2017 09 03 Kl 153542

Javier Concepcion och Matias Marina vann Sveriges första WPT-tävlingn någonsin.

 

Nästa stora höjdare var såklart damernas semifinal på VM i Portugal. Det var en fantastisk upplevelse och rysaren i den sista gruppspelsmatchen mot Belgien var verkligen inte nyttig för hjärta och nerver.

Sa

Sofia Arvidsson och Mari Andersson säkrar platsen i kvartsfinal i ett rafflande drama mot Belgien.

 

Men hur kul det än är att blicka bakåt så är det faktiskt ännu roligare att se framåt. Ett nytt SM väntar och det kommer bli det bästa hittills, ingen tvekan om den saken.

Sedan stundar EM, nya spektakulära hallar öppnar och det är en ynnest att få vara med och skildra den svenska padelsagan.

Ett skäl till att jag startade Padelfeber var just att det inte fanns något att läsa om sporten på svenska. Under året har det ändå hänt en del. Gänget i Uppsala har startat en padelportal och en researrangör kör en blogg.

Det är jätteskoj.

Padelfeber siktar såklart på att bli ännu bättre och vill en sådan här dag skicka ett stort tack för all kärlek och stöttning under året.

Ett stort tack till Andréas Johansson och Antonette Andersson – två helt fantastiska personer.

Och ett lika stort tack till sponsorer och annonsörer. Det är ni som gör sajten möjlig.

Padelfeber kommer fortsätta skriva om padel med kärlek och då och då skapa debatt när det krävs.

Tack för att ni läser. Nu kör vi!

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk