KRÖNIKA: Det blir väldigt svåra förhållanden

Strålande väder på dagen. Storm och kallt på kvällen. Snabba banor och långsamma banor. EM blir en utmaning.

Svenska laget tränade två pass på tävlingsarenan Club de Tenis Estoril. Ett pass mitt på dagen och ett pass klockan sex på kvällen.

Det var ett smart drag. För nu har spelarna fått chansen att känna på dels alla olika typer av banor och även olika klimat.

För Estoril i november är underbart sommarvarmt på dagen. Men så fort solen gick ner började det i princip storma och det blev rejält kyligt. Att spela padel då är minsann inte lätt.

Lägg till att spelarna dessutom måste kunna behärska allt ifrån supersnabba nötta banor till helt nylagda med riktigt långsamt underlag.

Förbundskapten Dani Dios sa att det i princip var fyra olika förhållanden som spelarna ska kunna behärska – och de vet inte ens på förväg vilket som gäller.

I övrigt såg det sena träningspasset fantastiskt bra ut. Spelarna var oerhört koncentrerade och körde hårt. ”Pumped up”, som kapten Dios sa.

Dios beordrade även en massa olika konstellationer och positioner vilket faktiskt sätter igång min hjärna. För jag tror vi kan räkna med överraskningar när lagspelet kör igång.

Bland annat fick vi se Calle Knutsson köra ett tag i forehandrutan och Anna Svedenhov i backhandrutan.

Sofia Arvidsson körde hela passet med Åsa Eriksson.

Skaermavbild 2017 11 12 Kl 203013

Sofia Arvidsson såg riktigt vass ut på träningen.

 

Det är ingen idé att dra några stora slutsatser, mer än att Dios förmodligen är helt ärlig när han säger att han inte alls har bestämt sig hur lagen ska matchas i lagtävlingarna.

Men i morgon inleds EM med de individuella turneringarna och där vet vi lagen.

På herrsidan ser de ut så här:

✔ Anton Andersson/Ola Brodén.

✔ Andreas Pålsson/Bobby Seger.

✔ Daniel Windahl/Andreas Beer.

✔ Calle Knutsson/Husein Mehmedovid.

På damsidan ställer svenskarna upp med:

✔ Sofia Arvidsson/Anna Svedenhov.

✔ Mari Andersson/Antonette Andersson.

✔ Anna Åkerberg/Emmie Ekdahl

✔ Ann Roslund/Åsa Eriksson.

Ett riktigt tråkigt besked var att damerna flyttas till en annan anläggning och tvingas därför spela flera kilometer bort, vilket alltså gör det helt omöjligt att bevaka både herr- och damklasserna samtidigt.

Lottningen i den individuella tävlingen gjordes sent i går, men arrangören har ännu i skrivande stund inte lagt ut den. Men tävlingen ska i alla fall starta 09.00 på morgonen.

Padelfeber kommer att försöka bevaka så många matcher det bara går och rapportera kontinuerligt. Förhoppningsvis kan vi även livesända en och annan match.

Lagtävlingarna startar sedan på tisdag. Damerna spelar 13.30 och herrarna 18.00.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk