En intensiv och spännande dag i EM

Två lagmatcher väntar damerna och herrarna i dag. Och frågorna är många: går Sverige till kvartsfinaler? Hinner Paquito komma till Sverigemötet? Har Windahl blivit frisk?

Det är en lika intensiv som spännande dag som väntar.

Efter de väntade och inledande segrarna har både herr- och damlaget ett bra läge att gå vidare ur sina grupper.

Båda lagen spelar sina andra lagmatcher nu klockan 10.00 svensk tid, vilket är en timme tidigare i Portugal. Vi får se om den tidiga matchstarten kan ha någon betydelse. Det ska i så fall vara för herrarna som spelade en sen och helt odramatisk match mot ett dåligt Monaco i går (3-0 i matcher).

Damerna möter Italien och den matchen är för gruppseger. En riktigt viktig match, vilket inte minst märks i kapten Dani Dios laguppställning.

1) Sofia Arvidsson/Åsa Eriksson
2) Mari Andersson/Emmie Ekdahl
3) Anna Svedehov/Antonette Andersson
Analys: Kaptenerna satsar stenhårt på att Sofia och Åsa ska vinna första matchen. Och har sedan ett mycket rutinerat lag i tredje matchen. Notera att Anna Svedenhov kommer spela backhand. Jag tycker det är en klok laguppställning där Sverige har två starka tjejer om det hela skulle avgöras i den tredje matchen.

 

Herrarna möter Schweiz och där har kaptenerna, enligt den preliminära planen, valt att ställa över Ola Brodén och Anton Andersson. Men laguppställningen är öppen till en halvtimme före match så det kan bli ändringar. 

Men om planen håller ställer Sverige upp så här mot Schweiz:

Bobby Seger/Andreas Pålsson

Andreas Beer/Daniel Windahl.
Husein Mehmedovic/Calle Knutsson.

 Glädjande är att Daniel Windahl mår bättre efter sin matförgiftning. Men det är väl han som är det lilla frågetecknet ändå. Mår han inte tillräckligt bra kommer det bli förändringar såklart.

Förhoppningsvis är båda lagen klara för kvartsfinal redan då.

20.30 i kväll, svensk tid, möter damerna Finland och där vågar jag nog utlova seger. Finskorna har inte sett starka ut.

Samtidigt väntar Spanien för Sverige och den stora frågan är väl om världsstjärnan Paquito Navarro har hunnit ansluta. 

I och för sig har Spanien stjärnor så det räcker och blir över ändå - men Paquito vore givetvis en upplevelse för svenskarna att få möta.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk