Han blir Sveriges nya förbundskapten

Förbundet satsar på utländsk kompetens när man tillsätter våra nya förbundskaptener.

 

Efter Sveriges insats i VM i november gjordes en utvärdering.

Den visade att det mesta varit mycket bra med förbundskaptensparet Johan Thellmark och Mikael Bjelkedal. Men att spelare hade önskat en mer aktiv coachning både före och under matcher.

Förbundet har därför sökt efter en hög kunskapsnivå – som dessutom inte fick bli för dyr.

- Vi har en ansträngd ekonomi, säger Tomas Persson, förbundets ordförande.

Men med Daniel Dios Zetterlind känner förbundet att man hittat rätt på alla punkter.

- Han har en stor erfarenhet av internationell padel, både som spelare och som tränare. Han är dessutom välkänd i Sverige både bland eliten och bland breddspelare. Och dessutom har han sitt svenska påbrå från sin mamma.

Daniel Dios Zetterlind har de senaste åren varit en profilerad tränare vid Real Padel Club i Marbella och har vid ett flertal tillfällen varit i Sverige för att hålla träningar.

Förbundet har dessutom utsett Gabo Loredo som assisterande förbundskapten. De båda driver företaget Padeltrainer.com och även Loredo, som är mexikansk medborgare, har varit i Sverige många gånger och är en populär utbildare.

De båda låg även bakom filmerna som låg till grund för Padelfebers padelskola.

- Efter att ha gjort analysen om var svensk padel står och är på väg så är vi övertygade om att vi behöver tillföra internationell kompetens på hög nivå för att utveckla svensk elitpadel. På några års sikt kommer vi säkert att ha denna kompetens inom landet, men vi tror det är viktigt att redan nu sätta standarden och ge de rätta förutsättningarna till våra landslag som vi vill ska hävda sig på den internationella arenan säger, Tomas Persson.

Persson säger att lösningen dessutom blir så billig för förbundet att det innebär en besparing gentemot tidigare år.

Daniel Dios Zetterlind säger:

- Vi har haft förmånen att arbeta med många av de svenska spelarna i olika sammanhang och ser väldigt mycket fram emot detta hedrande uppdrag.

Dios Zetterlind och Loredo tillträder omedelbart och kontraktet sträcker sig över 2018.

I uppdraget ingår även en satsning på juniorsidan. Dios Zetterlind ska vara mentor och instruktör för en svensk juniorcoach. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk