Emmie är ute efter revansch

Fjolåret innebar egentligen bara en enda motgång för Emmie Ekdahl. I helgen får hon chans till revansch. "Jag är supertaggad", säger hon.

Emmie Ekdahl från Linköping var succéhistorien förra säsongen. Hon kom från ingenstans, började vinna turneringar och innan debutsäsongen var över hade hon fått en plats i Sveriges EM-lag.

Den resan gjorde hon tillsammans med Anna Bläckberg från Lund.

Den här säsongen bildar hon par med Anna Åkerberg från Malmö. Ett par som faktiskt såg dagens ljus just på EM.

När Emmie och Anna togs ut till EM-laget såg båda sig själva som backhandspelare. Men när övriga spelare hade parat ihop sig inför den individuella tävlingen blev de liksom kvar. Som rookisar på landslagsnivå hade de inte mycket val än att acceptera situationen. Åkerberg tog rollen som forehandspelare – och vips uppstod ljuv musik.

Skaermavbild 2018 03 21 Kl 133715Emmie Ekdahl och Anna Åkerberg under EM, där de coachas av Dani Dios.

- Vi trivs verkligen jättebra tillsammans, både på och utanför banan, säger Emmie.

Så bra att de bestämde sig för att köra vidare som ett par och de går in i Evopros Masters med höga förväntningar.

- Jag är väldigt förväntansfull och superladdad, säger Emmie.

Damklassen är lite brandskattad i helgen då tre blytunga namn saknas. Billie Gajic är ännu inte tillbaka efter sitt barnafödande. Sofia Arvidsson har tvingats lämna återbud på grund av andra uppdrag och Åsa Eriksson är skadad.

Det öppnar å andra sidan upp klassen, som plötsligt känns oförutsägbar och spännande. Flera par vill visa upp sig inför landslagsledningen – ett av dem är Ekdahl och Åkerberg.

Skaermavbild 2018 03 21 Kl 133652En upplevelse på EM, då Emmie och Anna fick möta ett av världens bästa par: Ari Sanchez och Marta Ortega.

- Vi har ju inte spelat så länge tillsammans, men jag var nere i Skåne nyligen och tränade med Anna i Lund och Malmö och tränade bland annat under Stefan Thunell. Det var jättebra, vi behöver fler timmar tillsammans på banan, säger Emmie.

Och lottningen har blivit svårast tänkbara. Redan i kvartsfinal (första omgången) ställs Ekdahl/Åkerberg mot Helena Dahlström och Annika Möbius. Också det ett par som slog igenom förra säsongen och ett möte som Ekdahl ser fram emot särskilt mycket. På SM fick hon och Anna Bläckberg nämligen stryk av just Dahlström och Möbius.

- Jag är supertaggad på revansch. Jag hörde att det eventuellt skulle bli omlottning, men jag hoppas inte det, jag vill möta dem. Jag känner verkigen revanschlusta.

Efter att Padelfeber kollat upp uppgiften med Padel Crews tävlingsledning nås vi av beskedet att någon omlottning inte är aktuell, så Ekdahl får sin chans på revansch.

Blir det seger där väntar med all sannolikhet tävlingens favoriter i semifinal: Anna Svedenhov och Ebba Stedt.

Skaermavbild 2018 03 21 Kl 132113

Lottningen i damklassen.

 

Vad har du och Åkerberg för mål med säsongen?

- Vi har inte pratat direkt specifika mål. Men vi vill göra resultat på SPT-tävlingarna. Vi vill satsa på att bli ett riktigt bra par som blir aktuella för VM.

Hur skulle du beskriva Anna Åkerberg som spelare?

- Hon är en väldigt trygg och säker spelare och vi kompletterar varandra bra. Samtidigt har hon en förmåga att variera sitt spel. Hon kan ändra tempo i bollarna. Det är en ganska bred spelare som snabbt hittat rätt i forehandhörnet. Det märks att hon sedan EM blivit mycket tryggare med väggarna och försvaret.

Du går nu in i din andra säsong. Vad har du nött på?

- Försvaret. Det offensiva känner jag mig ganska trygg i. Jag har jobbat med väggarna och försöker hitta en trygghet i spelet. Att känna ett lugn över att bollen går många gånger över nätet. Offensivt har vi jobbat mycket med tempoväxlingar, att vänta på det perfekta läget.

 Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk