MÄSTARNA I HELSINGBORG

De första historiska mästarna i Helsingborg hyllade staden och tävlingen. "Amazing"

Före finalen tippade de allra flesta att rutinerade Maxi Grabiel och Ramiro Moyano skulle ta hem det tämligen komfortabelt.

Men Concepción och Marty Marina visade inga som helst nerver i sin första WPT-final i karriären. Framför allt ”Magic” Marina började med otagbara stoppvolleys varav en faktiskt gick ut genom dörren.

Ett snabbt break ledde vägen till 6-4 i första set.

Precis när man trodde att matchen började svänga över i andra set visade Concepción och Marina upp sin bästa padel under hela veckan. Det var i felfritt spel, där framför allt Marinas aviga spel vann poäng efter poäng. 1-1 rann snabbt i väg till 6-1 och det var en stor och sann glädje när Marina öppnade och sprutade champagne över centercourten.

Skaermavbild 2017 09 03 Kl 153617

Ramiro Moyano fick vika ner sig i finalen.

 

Padelfeber fick en snabb intervju direkt efter matchen med 2,03 långe Concepción, som pratar utmärkt engelska.

- Vi visste det skulle bli en svår match. Vi möttes nyligen på Gran Canaria och då förlorade vi. Men i dag spelade vi perfekt. Det var en väldigt bra match.

Känslan?

- Vi är otroligt glada. Det är första gången vi vinner en Challenger.

Skaermavbild 2017 09 03 Kl 153550

2,03 Javier Concepción ger en intervju till 1,74 Johan Håkansson.

 

Trodde ni att ni kunde vinna när ni åkte till Sverige?

- Ja, att vi hade en chans i alla fall. Challengers är väldigt öppna och många lag kan vinna. Det är inte som en Open eller Masters där man på förhand vet att det är några få som kan ta hem det.

Nu måste du svara ärligt: hur har du upplevt den här veckan i Sverige?
- Åh. Amazing. Det är så roligt att sporten växer och det är roligt för oss att spela i nya länder. Förhoppningsvis kan padel bli mer som tennisen och ha turneringar över hela världen.

Concepción är 27 år och rankad 34 i världen. Han säger att han kan leva ett ganska bra liv på padeln tack vare sponsorer, men att de som ligger längre ner på rankingen har det tufft.

- Ja, det är ungefär 30 herrspelare som kan leva ett gott liv.

Marty Marina ställde också upp på en intervju via tolk och förklarade då varför han har sin udda dubbelfattade backhandvolley.

- Jag började spela padel när jag var tre år och var då för svag för enhandsslag. Så jag slog tvåhandsfattat på både backhand och forehand. Sedan har jag lärt mig slå enhandsforehand, men backhanden blev kvar.

Har inga coacher försökt få dig att ändra på den?

- Nej, faktiskt inte. För alla har sett att den är effektiv.

Vilket inte minst visade sig i finalen. Marina förlorade nog inte en enda volleyduell. Och när den kom på backhand var det oftast en direkt vunnen poäng.

Padelfeber kommer senare med en lång intervju med arrangörerna i Padel Crew.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk