MÅTTE jag bli bäst i Sverige nu

Julia Gustafsson har just startat upp Sweden Padel Agency i centrala Halmstad, vilket ger henne en helt annan möjlighet att styra upp sin egen padel. Dessutom innehåller inlägget en intervju med EM-debutanten Sandra Örtevall.

Det är fantastiskt att få göra det man älskar, hörni. Efter månader av långa kvällar tillsammans med herr Von Scheele och fröken Berg har vi äntligen startat upp ”Sweden Padel Agency” i centrala Halmstad. Där finns ALLT du kan tänka dig i padelväg, från outfits, till lektioner, event och resor. Johan Håkansson har sagt att jag inte får göra smygreklam i bloggen så här hänvisar jag ödmjukt, regelrätt och bestämt istället till vår hemsida www.swedenpadelagency.se och instagram: swedenpadelagency.

 

Att plötsligt kunna styra sin tid och på så vis kunna lägga in 5-6 pass padel och 3-4 gympass i veckan är precis vad jag behöver för att utvecklas. Det är mer padel än jag tränat på år, MÅTTE jag bli bäst i Sverige nu. ALLT annat är en besvikelse. På tal om besvikelse: Att vi som tävlar (tävlat?) i padel inte är en prioriterad vaccineringsgrupp är helt BORTOM mig (Ramaskri i ”Padelfamiljen” om 3-2-1…).

 

Att dessutom stundvis själv gå in på banan som tränare (se länk ovan) istället för spelare får mig att uppskatta alla de personer som någonsin tränat mig. Det är sällan en nyhet för någon att jag är horribel på att ta instruktioner genom tal. Säger jag ”Jaha! OK! Got it!” under en lektion betyder det sällan just det utan vanligtvis att jag inte vågar be tränaren förtydliga - för tredje gången. På så vis gör jag mig bättre i tränarrollen. Det är fantastiskt kul och givande att lära ut MEN det faktum att man förväntas ha svar på allt!? En liten kille frågade mig under en lektion om man fick sova en stund under setvila och ska jag vara helt ärlig vill jag också ha svar på det.

 

Att bli förknippad med padel i en ny stad leder till många nya vänskaper. Det är många som hejar och uppsöker kontakt för att prata om ditten och datten – vilket, missuppfatta mig rätt, är angenämt i sin renaste form men då min ansiktsigenkänningsförmåga är bristfällig kan det också leda till en och annan obekväm situation. Som tidigare idag när jag hälsade en man i butiken välkommen tre gånger för att han för mig var ny i butiken efter att ha passerat varje hörn. Ni förstår, butiken är ca 125 kvm – det borde verkligen inte vara möjligt. Att jag dessutom har så pass energiska vinkgester när jag hälsar på folk, då jag inte kan dölja min glädje, anses inte alltid socialt uppskattat. För er som inte fått erfara mig som person kan jag berätta att det är lite som när Forrest Gump vinkar Liutenant Dan välkommen hem till sin lilla räkbåt. Här tänker jag bara ta för givet att ni läsare är kulturella nog att förstå vad jag pratar om.

 

Och om vi fortsätter på min avsaknad av ansiktsigenkänning.. (Ledsen, sidospår!)

 

Häromveckan stannade en bil till jämte mig och en kvinna vevade ner rutan och erbjöd mig skjuts när jag drog runt min padelväska för lite motion i solen innan träning. Jag hann precis tacka nej innan jag insåg att kvinnan faktiskt var en väl bekant. Pinsamt förstås men jag kände också en viss tacksamhet för min reflex att säga nej när någon vill ha in mig i sin bil. För SJÄLVKLART hade hon lik väl kunnat låsa dörrarna om mig och låta stockholmssyndromet göra resten. Som ni hör är det inget fel på min riskbedömningsförmåga heller.

 

Avslutningsvis (ha tålamod med mig) hände en grej på gymet som involverade en smygfotande tonårskille. En orutinerad stackare som glömt sätta mobilen på ljudlös innan tummen snuddade skärmen. Ingen större händelse men nog för att få mig att reflektera över om jag officiellt var känd – eller bara ful. Slutsats jag drar i stunder av dåligt självförtroende: ”behöver man ens tid att fundera är det troligen det sistnämnda” men också slutsats i stunder av riktigt bra självförtroende; ”Varför behöver det ena utesluta det andra?”

 

Nog om mig och mina defekter!

Den 28 juni börjar EM arrangerat av FIP. Herrarna måste dock kvala just innan.

I damtruppen hittar vi:

Ajla Behram (Rankad 23, Göteborg Padel Club)

Amanda Girdo (Rankad 1, Team PDL)

Anna Åkerberg (Rankad 3, Padelcourt no 9)

Antonette Andersson (Rankad 4, Göteborgs Padel Club)

Baharak Soleymani (Rankad 5, WAP Padelclub Örebro)

Emmie Ekdahl (Rankad 2, Göteborg Padel Club)

Sandra Örtevall (Rankad 10, Padelverket Sportklubb Älvsjö)

Matilda Hamlin (Rankad 13, Göteborg Padel Club) 

HEJA SVERIGE!

Ska Rmavbild 2021 05 20 Kl 082219Sandra Örtevall - ny i landslaget.

Den dam som är ”mest ny” i truppen är 23-åriga Sandra Örtevall och nedan följer en intervju med henne. Mitt senaste minne tillsammans med Sandra (och hennes partner Beatrice Cedermark) är från Vilshärad förra sommaren då jag, tillsammans med Malin Talcoth, fick möta dem i semifinal. Vi gick in på banan och skulle lotta om serve när jag av ren vana ställde mig redo i en sten-sax-påse-position. Bea och Sandra kollade undrandes på mig och frågade vad jag höll på med. ”KLUNS?” Varpå Sandra frågade vad sjutton det var. Låt säga att det inte var mycket jag lärde Sandra den matchen men KOM IHÅG vem det var som lärde henne den mest primitiva formen av rättvisa när det gäller serve.

 

Hur känns det att norpa en plats i EM-truppen?

- Det är fantastiskt! Det var mitt mål detta speciella år, att knipa en EM-plats, så det känns mäktigt att ha gjort det! Jag är taggad!

Varför tror du att just du kom med? Hur utmärker du dig?

- Jag vet att jag har ett bra spel i mig. Jag känner mig stark där jag är i dag, både i defensiven och offensiven. Jag tycker att jag har en spelstil som bygger på att hitta lösningar för att ta mig fram på nät och spela lite oväntat.

Är det någon mer du tycker Mari (och Jonas?) borde ha övervägt?

- De spelare som är uttagna är spelare som är i toppen och har varit det ett bra tag. De bär på mycket erfarenhet och kompetens! För mig är det givet att de har en plats i truppen. Men självklart; att ta ut 8 spelare inför ett EM där det är så få spelare som har fått spela det senaste året är självklart orättvist då inte alla har fått chansen att visa sig.

Vilket av de länder i Sveriges grupp tror du blir tuffast att möta?

- Alla lag som är med i EM är bra och ett hot. Vi vet själva att vi har ett bra lag och kommer göra allt för att vinna varje match!

Vem i truppen önskar du helst få spela tillsammans med?

- Jag ser framemot EM oavsett vem jag kommer att få spela med. Jag har inte spelat med någon sedan tidigare så det blir en ny erfarenhet. Truppen består nu av flera par så det ska bli intressant att se hur Mari tänker.

Ta hand om er!

//Julia

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk