Jag får en riktigt tråkig känsla

Daniel Windahl ger i detta blogginlägg sin syn på den nya touren, prioriteringar och en eventuell framtid i landslaget.

Som jag hintade lite  i det förra inlägget så skulle 2021 innehålla en del nya grejer. 

Det som jag närmast refererade till var såklart touren med Euro Finans. Den som många har en åsikt om. Mestadels är det positivt. 

 

När jag väl fick frågan var första känslan ”Fasen vad roligt”. Känslan är den samma idag. Jag tycker verkligen att detta är ett bra upplägg speciellt när det gynnar oss sportsligt och ekonomiskt vilket gör att vi kan göra padeln till vårt jobb i en större utsträckning. 

Mitt primära mål med padeln är ju att utvecklas både som person och spelare. Attt då få en sådan chans som Euro Finans ger, det är klart man tackar ja. Att spela med duktiga spanjorer/argentinare mot högklassigt motstånd är ju ett ypperligt tillfälle att utvecklas och detta sker på hemmaplan. För mig var det självklart att tacka ja. Det sprider sporten och intresset vidare, eftersom sändningen och eventet kommer vara högklassigt. Till detta knyter vi oss också nya kontakter på vår väg till WPT. På tidigare turneringar när spanskt motstånd varit på plats har det blivit en stor utmaning och dessa utmaningar behöver vi fler utav.

 

Jag har som mål att bli en högt rankad internationell padelspelare. Det är mitt resultatmål. Den här touren är ett stort steg i den riktningen. Mina nationella mål har jag kommit förbi men det tar inte bort vikten av att spela både i Sverige och i landslaget. Men jag prioriterar annorlunda om det krockar. 

 

Däremot känner jag att touren kunde tas emot annorlunda av andra. Så är det med allt. Jag tror fortfarande att den gynnar den svenska padeln eftersom alla vi 11 spelare tillhör eliten (med flera såklart) och vill hjälpa Sverige som padelnation.

Förbundet upplever jag resonerar annorlunda vilket jag tycker är synd. Jag tror ändå på en god synkronisering med planeringen osv som resulterar i att vi kan hjälpas åt framåt. 

 

Men jag kan inte låta bli att känna denna tråkiga känsla när det kommer på tal om att vissa kan gå miste om Sverigeranking och landslag. Inte att vi mister detta utan att det faktiskt tas upp som ett revoltutspel. 

För mig personligen har jag som sagt mina prioriteringar och landslag är något jag alltid värdesätter högt. Något jag alltid varit stolt över oavsett sport. Men att detta ska få styra ett heltidsjobb som jag gör till vardags kommer inte hända. Heller inte en siffra bakom ens namn. Det som kommer styra min satsning och mitt jobb, är utveckling. Var får jag den ultimata utvecklingen?

Vissa av oss väljer en internationell satsning på världens bästa tour som för närvarande är WPT. Det tycker jag ska uppmuntras och stöttas. Sverige bör vara en självklarhet på den ledande touren. Om man missar SPT-tävlingar för detta ska inte det vara till ens nackdel utan mer som att man får WPT-poäng som i min värld väger tyngre.

 

Jag tycker vi nu borde fokusera på vad vi behöver göra för att få till en bra planering och fortsätta ta steg i en positiv utveckling. Kom ihåg att padeln fortfarande är ung och mycket vi gör utvecklar sporten, så även tourerna. 

 

Hörs snart igen

DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk