Systemet med rankingpoäng måste göras om

Aldrig blir det rätt. Antingen har man för få poäng och får inte tävla. Eller så råkar man få för många och tvingas spela i en för svår klass.

För tredje gången på väldigt kort tid har jag nu åkt ur en semifinal i platen i B klass. Alla tre gångerna på tiebreak 🤬 

Att jag ens är med och spelar i B klassen är fel men det är inte mitt egna beslut. Systemet med rankingpoäng suger! 

 

Först har man inga poäng alls och kommer inte med i några tävlingar. Sen lyckas man teama ihop med någon annan som redan har poäng och får sina första poäng och blir jätteglad. Jag är en stabil C spelare och jag vill tävla mot andra som befinner sig på samma nivå som mig.

Ska jag lyckas ”stanna” kvar i C  klassen får jag inte tävla för mycket och det får absolut inte gå bra för mig i de tävlingar jag är med i. Varje tävling och varje resultat genererar poäng och dessa poängen ligger sen till grund för mitt framtida tävlande. 

Anna och hennes partner Helene Salmberg.

Jag tycker det är roligt att tävla men nu har jag samlat på mig så många poäng att jag blir uppflyttad i B klassen varje gång trots att jag anmält mig i C och trots att jag är en C spelare. Detta blir sen som en ond cirkel för jag får 1 poäng bara av att delta i B och då höjs ju min totala poäng åter igen. Att jag blir uppflyttad i B blir ju stundtals löjligt. Att jag med mina 20 poäng ska möta andra med 200 någonting poäng är ju inte skoj för någon. 

 

Jag tycker att systemet med poängen borde göras om. Förutom att det är helt omöjligt att förstå sig på uträkningen (om man inte heter Magnus Quick och är ett rankingpoängsorakel) så speglar de inte min nivå som spelare. Poäng skulle bara delats ut ifall jag i en turnering slår någon som har mer poäng än mig själv. Skulle jag möta par i turnering med mindre poäng än mig själv och vinna borde det bara innebära att jag tar mig ett steg längre i turneringen och först då jag mött par med mer poäng och vinner så skulle det genererar poäng. På så sätt hade mina poäng verkligen berättat på vilken nivå jag ligger och varit mycket rättvisare för alla. 

 

Detta är bara vad jag tycker och det finns kanske någon bra förklaring på varför systemet är som det är nu? Jag vet inte, jag vet bara att jag är sjukt trött på att bli uppflyttad i en klass som jag inte hör hemma i och sen förlora varje jäkla plate semifinal i tiebreak. 

Grattis till mig, jag är i alla fall bland de bästa av de sämsta!!!

Vi ses i hallen.

/Anna

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk