Padel för Hjärtebarnen

Anna Lo Backgården arrangerade en välgörenhetstävling för att samla in pengar till Hjärtebarnen.

I augusti klev jag som bekant in som hallchef och ett par månader senare också som  ägare till L9 Padel Court. Den tid som gått sedan dess har varit utvecklande och rolig men helgens bravader toppar nog allt såhär långt. En av våra tränare, Therese Dahlberg kom med frågan om vi inte kunde arrangera en turnering till förmån för Hjärtebarnen. Jag tycker alltid att det är roligare att säga ja än nej så varför inte? Sagt och gjort, i helgen var det dags och äntligen skulle flera veckors planering och förberedelse bli verklighet. 
Kvällen innan blåste jag och Therese ballong tills vårt syre tog slut. Riggade mikrofon, projektor och installerade datorer. Gick igenom allt en sista gång för att vara säkra på att vi inte missat något. Vi var förbereda till max och när klockan närmade sig 01.30 fick vi ge oss. Man måste sova lite också om man ska orka med två hela dagar med tävling. 
Dag 1 (lördag) var det damerna som tävlade. Utöver själva turneringen hade vi fixat så att hallen var fylld med utställare av olika de slag. Alla bidrog med en summa av sin försäljning till Hjärtebarnsfonden och är det något damerna kan så är det att shoppa. Vi låg före vårt planerade schema hela dagen och allt fungerade. Fanns inte någon som klagade på något och det var verkligen en enorm lättnad att känna att vi fixade det. 
Dag 2 (söndag) startade med ett återbud kl. 07.00 vilket inte var någon fara. Vi hade tagit höjd för det redan innan så där fanns ett lag redo att hoppa in med kort varsel. Men när sen återbud nummer två kom 45 minuter innan matchstart var det inte lika coola brudar i sekretariatet kan jag säga…Att få panik är inget som ligger i min natur men visst, lite svettig blev jag allt men vi löste det. Om någon lämnar återbud kan vi som arrangäger naturligtvis inte rå för det men jag ville verkligen leva upp till den info vi gått ut med om att alla var garanterade två matcher.  Som sagt, vi löste det och här måste jag lyfta vikten av att vara verksam på en lite ort där alla känner alla. Vilket engagemang och vilka människor jag har att göra med. Bäst är ni!
Jag har aldrig arrangerat en tävling förr och därför vet jag inte heller vilka problem som kan uppstå. Att en match tar mer än 110 min är inget som går att planera in. Vi spelade med golden och vi körde med super tiebreak i tredje set men trots detta tog matchen aldrig slut. Något som spräckte schemat totalt men åter igen, varför få panik? Sånt vi inte kan påverka är de inte lönt att slösa energi på. Vi fick helt enkelt jobba in tiden med lite rokader på banor och matcher men det gick ihop till sist och vi fick igång alla finalerna samtidigt. 
Syftet med helgens tävling var att samla in så mycket pengar vi bara kunde till Hjärtebarnen och som vi samlade! Det fanns inget pris på varorna, istället tillämpade vi principen ”valfri vara, valfri swish” vilket resulterade i att vi sålt vår dyraste banan någonsin, 120 kr. Det kallar jag att bjuda till :-)
Den totala summan som vi till sist fick ihop blev 23 825 kr och jag är mållös. Vi pratar om en turnering i lilla Anderslöv…För att inte tala om all underbar respons vi fått nu i efterhand. Superlativen svämmar över och jag är på gränsen till rörd. En av alla kommentarer löd ”Tack Anna för fantastiskt häng i ditt vardagsrum” vilket gör mig så lycklig!
När jag tackade ja till att börja jobba på L9 funderade jag mycket på vad jag hade för ambitioner, mål och vad jag ville skapa. En av de starkaste tankarna var just det här med det familjära. Jag vill minnas att jag skrev här i bloggen om hur jag såg på padelvärlden som en stor familj och att jag ville skapa ett ”hus” där hela denna familjen skulle kunna bo. Att jag ville att folk skulle känna att det var som att de kom hem till någon som bodde väldigt stort och som hade padelbanor i vardagsrummet. 
Jag har lyckats, L9 har blivit mitt vardagsrum där alla är välkomna!
23 825 kr till Hjärtebarnen!!!❤️
Mvh
Stolt Tävlingsledare 
//Anna
Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk