På välgörenhetspadel i Botkyrka med Marta Marrero

Anna Lo Backgården hamnade på välgörenhetspadel i Botkyrka bland kändisar och världsstjärnor.

När en vän till mig ställer frågan om jag kan tänka mig att fotografera på ett event som arrangeras till förmån för Situation STHLM blir mitt spontana svar, tack för frågan men nej tack. Jag fotograferar inte längre, jag jobbar med padel på heltid istället. Faktiskt så mycket heltid att jag för ett par veckor sedan gick in som delägare i hallen där jag jobbar (L9 Padel Court).
Nästa argument för att jag ska ställa upp är att eventet kommer att handla om padel. Tanken är att det ska samlas ihop en mängd personer från Sveriges kändiselit och sen ska de få spela padel tillsammans med delar av eliten i padel. Detta ska sen mynna ut i en insamling av pengar som ska gå till de hemlösa. Ett projekt som på många sätt är beundransvärt då det verkligen bevisar hur man kan bygga broar mellan två olika världar. 
Apropå två olika världar så är det precis vad detta är för mig. När Alexander Kronlund glider in och ställer sig framför kameran säger jag att vi kanske ska vänta in en kändis också så vi får en bild med dem två tillsammans. Ja, för så blir det, jag ger naturligtvis vika och står där med kameran i högsta hugg redo att fotografera. När jag säger att vi ska vänta in en kändis syftar ju jag på en padelspelare. I min värld är det Marta Marrero, Tito Allemandi, Eli Amatriain mfl som är dagens kändisar. När då Alexander Kronlund (förvisso med glimten i ögat) svarar att han är kändis förstår jag hur fel det blev. 
Som sagt, här möts två olika världar och när de tillsammans kan skapa något bra för tredje part som är i behov av stöttning kan jag inte låta bli att imponeras av vad vi tillsammans kan bidra med. 
Eventet hölls på Padel United i Botkyrka tillsammans med Evopros och gästades av Dogge Doggelito som rev av en dänga där han fick alla att sjunga med. Det skränades ut i hallen från alla spelarna ”Jag är bad boy från Botkyrka, alla som padlar ska sjunga med, jag är bad boy från Botkyrka, alla som padlar, dags att sjunga med, jag är bad boy från Botkyrka….” Helt klart ett komiskt inslag och absolut en hit. Den där refrängen sitter kvar, kan inte få den ur mitt huvud, ”jag är bad boy från Botkyrka, alla som padlar ska sjunga med, jag är bad boy från Bottkyrka…”
Ska Rmavbild 2021 12 14 Kl 102250
Dogge Doggelito rappade hårt i Botkyrka.
En av initiativtagarna till helgens event var poddaren Nemo som tillsammans med sin vän och padeltränaren Björn Rönngren knäckte iden om att skapa något bra av sin kärlek för padel. De funderade på hur de skulle nyttja sina kontakter i kändisvärlden ws padelvärlden och resultatet blev detta PADEL CHARITY där det totalt på en eftermiddag samlades in runt 100 000kr (exakta slutsumman är ännu inte räknad).
Ska Rmavbild 2021 12 14 Kl 102226
Anna fick spela med Hanna Knutsson - vilket blev en av dagens stora höjdpunker.
Min ovilja till att fotografera kompenserades upp med att jag senare på dagen faktisk fick vara med och spela också. Vi spelade en Americano och nivån var allt från ”aldrig hålt i ett racket” till ”jag spelar på WPT” och där mitt emellan dessa ytterligheter fick jag en plats.
Spelade runt med flera olika men den match jag minns bäst är matchen där jag och Hanna Knutssons vägar åter igen fick mötas. Förra gången stod vi på varsin sida av nätet men denna gången fick vi spela ihop. När jag mötte henne var jag imponerad av hennes lugn, kunskap och blick för spelet. När jag nu istället fick spela med henne blev jag inte mindre imponerad. Att hon inte bara är bra på padel utan dessutom på riktigt tycker att det är skoj att spela en Americano och fullständigt strålar av glädje inför dessa sociala välgörenhetsmatcher kan jag inte sluta häpnas av.
Vem vi mötte väljer jag att inte nämna (behöver inte strö salt i såren) men att vi vann berättar jag gärna. För mig innebär det att jag nu kan stoltsera med kommentaren om att jag och Hanna är obesegrade :-)))) 
En annan person som också deltog och troligtvis kommer att leva på sin insats länge var Jesper Hussfelt. Han tackade för sig, sa adjö och avslutade sin sorti med orden ”glöm inte att nämna min match mot Marta Marrero om du ska skriva om dagen”. Jag har dessvärre inte siffrorna från matchen men det känns som att Jespers kommentar talar för sig själv och han har en upp på Marta ;-)
//Anna
Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk