Nu har padel drabbat hela familjen

Padelsjukan sprider sig i Padelpappans familj. Men han verkar inte särskilt lidande.

Min familj är på väg att bli en padelfamilj. Nu har båda barnen börjat att inledas i frestelse. Jag hade planer på att min dotter Astrid skulle börja i padelskola men hade svårt att hitta en grupp för henne att spela i. Padelskolan här i stan växer enormt vilket är riktigt roligt. Astrid vill ändå spela padel så då får jag fixa det. Hon får helt enkelt gå i Padelpappans padelskola.

 

Nu i lördags testade vi. Fem sjuåriga tjejer i klassen skulle köra. Jag har aldrig lärt andra spela padel och har ingen aning hur man lär ut på bästa sätt. Tips på bra övningar eller lekar mottages tacksamt. Tjejerna hade jättekul och de blev superduktiga på en timmes spel. Vilken glädje de visade men man var rätt trött efteråt.  Min plan var att köra med barnen någon gång då och då. Astrid som har en synskärpa på 0,15 imponerade väldigt och det är nog viktigt att inte själv sätta gränser för sina barn och att padel är en sport för alla.

Skaermavbild 2018 10 04 Kl 114036

Kjol och barnracketar införskaffade.

 

Måndag morgon möts man på skolgården av fyra hoppande tjejer som skriker: "Snälla kan vi köra padel på lördag igen. Vi har också drabbats av padelsjukan”. Det verkar vara en evigt växande epidemi. Jag kunde då inte säga nej så på lördag kör vi igen.

Till bägge barnen, Astrid och Melker har vi nu köpt varsitt barnrack till (samt en tenniskjol åt Astrid) och de blev båda supernöjda. Båda vill dock direkt byta linda på sina rack…. Undrar varifrån det kan komma? Jag skulle nog rekommendera att barn kör med barnrack så att de inte kör för tunga rack.

 

Padelmamman och hennes kollega Lotta har gjort comeback i serien efter ett litet uppehåll. De har inte spelat så mycket under våren och sommaren. Däremot har de köpt två eller tre nya matchkit. Övriga tjejer i Västervik spelar mest hela tiden så de har verkligen utvecklats. Bli inte förvånade om några Västervikstjejer dyker upp på SPT framöver.  Team Padelmamman/Lotta har nu startat säsongen med två raka förluster. Igår kom hon hem och var inte nöjd. Hon skulle sluta spela seriespel. ”Varför anmälde vi oss överhuvudtaget? Du sa att vi bara skulle spela enkelt och få över bollen men matcherna blir så tråkiga”. Vi ska nog börja spela lite mer ihop för att förbättra hennes spel och för familjefridens skull. Hon har en bra potential och grym serve. Behöver förbättra sin volley och smash. Frågan är om jag med min mindre bra volley är rätt man att lära henne detta? Får kanske bli en pt-timme eller om nästa romantiska helg utan barn ska bli i Uppsala och bara köra padel?

Skaermavbild 2018 10 04 Kl 114021

Padelpappan och Petter spelade sin bästa match i fredags.

Jag själv spelar mer padel än nånsin och spelet börjar kännas bättre och bättre. Självförtroendet är på väg upp och då höjs även spelet. Jag och Petter spelade vår bästa match ihop i fredags. Spelet bara flöt på. Vi börjar att hitta varann på banan och förstå hur den andre spelar. Känslan efter en bra genomförd timme är ju euforisk. Igår kväll fungerade till och med mina volleys. Ikväll väntar två nya timmar mot bra motstånd. Vamos!

/Padelpappan
 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk