Helt sjukt vad Padelpappan får uppleva

Padelpappan gör sig redo för sin första riktiga padelresa i livet. Padeln får ju en att göra helt nya saker - och gör oss också rika på upplevelser.

Det var någon gång i vintras som jag fick ett meddelande i Messenger att det skulle bli en padelresa till Barcelona som anordnas av Uppsala Padelcenter. Jag frågade padelmamman direkt om det var ok att anmäla sig och jag fick tummen upp direkt. Nu har jag längtat i flera månader och snart lyfter planet från Arlanda. Jag längtar riktigt mycket men samtidigt lite orolig att det kommer att infinna sig en tomhetskänsla när resan är gjord. Jag kommer att åka med 20-25 stycken varav de flesta är för mig helt okända och jag ska även bo ihop med en kille jag aldrig träffat. Detta är väldigt olikt mig att göra så men padel får en att göra nya saker och våga ta nya steg. Vi har ju alla på denna resa ett gemensamt intresse för denna underbara sport och det är ju sen gammalt att alla är så trevliga runt om i padelsverige.

 Ska Rmavbild 2019 05 20 Kl 151921Padelpappan är redo för Barcelona.

Man märker att många vill åka på padelresor och att det finns en hel del som anordnar resor och många som fixar resor själva. Detta är min första riktiga padelresa och jag gissar att det är långt ifrån den sista. Det jag har lärt mig efter att varit på Mallorca två gånger och försökt att spela på vanliga semesterar är att kolla upp banor och sådant innan samt ta med egna bollar. På en av banorna i Alcudia fanns inga bollar. Jag har även frågat mer rutinerade rävar vad man ska tänka på när man ska ut på padelresa. Ett tips vara att ha padelväskan i handbagaget  och däri ha saker så att man klarar sig ett dygn ifall att den andra väskan kommer bort på flygplanet. Ett bra apotek verkar också bra att ha med sig så jag har laddat med skavsårsplåster, diklofenax, värmande linement, resorb och solkräm.  Ett annat tips är att ha med sig 2 par skor och keps.

 Ska Rmavbild 2019 05 20 Kl 151949Två par skor följer med på resan.

 

Efter att jag bokat in mig på resan fick jag i present av padelmamman att gå till en duktig sjukgymnast som gav mig en massa övningar för att jag skulle stärka upp mitt vänstra knä och mina axlar. Som jag visste så har jag slarvat oerhört med detta och mest bara kört de två sista veckorna. Hoppas verkligen att kroppen ska klara dessa 15 timmars padel. Ett tips som jag verkligen kan ge men som jag är dålig på att själv följa är att köra annan träning än Padel för att kroppen ska orka med. Jag måste bli bättre på detta. Jag gillar inte gym alls så jag kör träning hemma med kroppen som redskap och så tar jag lite hjälp av lätta hantlar och gummiband.

Ska Rmavbild 2019 05 20 Kl 151935Banorna i Spanien väntar.

 

I Padelpodden som jag tidigare rekommenderat så pratar Andreas Ehrnvall om vikten att veta vilken typ av padelspelare man är och sedan utveckla sig inom det. Det är nu ställt utom all rimlig tvivel att jag är en forehandspelare med defensiven som styrka. Nu ska det jobbas med volley och fokus samt positionsspel. Jag hoppas kunna få lite tips i Barcelona av ovan nämda Ehrnvall samt Daniel Windahl. Sen ska vi vara på Marcella Ferarris anläggning och jag hoppas även få träna lite med henne. Då kommer jag att under samma år ha kört pass med Miguel Sciorilli och Marcella Ferrari. Nästan så man får nya sig i armen. Det är helt sjukt vad padelpappan får uppleva inom denna sport.

Hemma i Västervik så känner jag att mitt spel går framåt och jag har helt plötsligt fått en farlig serve och hade till och med en bra volley i några matcher. Just nu spelar jag med en rad olika partners och det är sjukt kul.  En del matcher har jag spelat med dem som är bättre än mig och det är fortfarande det roligaste. Ha det så kul på banorna runt om i landet så hörs vi efter resan. Vamos!

/Padelpappan

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk