Att få träna med sin idol

Padelpappan fick uppleva sitt livs bästa padeldag med både möte med sin nya idol samt att han fick spela sitt livs bästa padel.

För någon vecka sen var jag och tittade på Marcus Krunegård som hade tagit sig till Västervik. Det är inte ofta som det kommer hit artister så jag gick dit. Jag hade hört en del låtar men inte så mycket. Jag fastnade för en låt som heter Askan är den bästa jorden. Jag vet inte om det är sant men jag undrar om inte träning är den bästa medicinen för kass padel. Och då menar jag träning. Här hemma så spelar jag 3-4 gånger i veckan minst och varje gång ser det likadant ut. Vi värmer upp 5 minuter max och sen spelar båda lagen för att vinna.

I helgen som var hade jag förmånen att få åka upp till Uppsala för att spela och träna padel en hel dag. Det var nog den bästa padeldagen i mitt liv. Ska berätta mer om den längre ner. Jag har tidigare skrivit om min avtagande kärlek för Roma då padel tagit över helt som intresse. Där fanns min idol sen jag var ung, Francesco Totti. Totti har jag alltid försvarat och älskat hans sätt att vara Roma trogen. Det var tidigt bestämt att min son skulle heta Francesco. Drömmen hade varit Gabriel (efter Batistuta) Francesco Hamrin. Sonen skulle spela i Serie A och namnet skulle passa grymt där. Tyvärr gick förhandlingarna med padelmamman sådär men sonen heter ändå Totti i tredjenamn. Hade jag fått en son idag så kanske han skulle heta Miguel.

Skaermavbild 2018 12 04 Kl 135653En turnering med Andreas Ehrnvall frammadade Padelpappans livs bästa padel.

Det var under sommarens WTP-tävling i Båstad som jag verkligen fick upp ögonen för Miguel Scirorilli. Den coola mannen som tränar Bela och Lima. Jag har tidigare sett bilder och klipp på honom och gillar verkligen hans stil. Totti fick jag aldrig träffa men i helgen fick jag förmånen att träffa Scirorilli, träna med honom, spela match mot honom och även umgås med honom. Vilken kanonkille det var och allt känns som en dröm. Jag fick nästa nypa mig i armen för att inse att allt detta händer mig.

Dagen i Uppsala började med två clinics där vi fyra och fyra fick spela 30 minuter med Daniel Windahl och Miguel. Vi fick massor av bra tips och man skulle ha spelat in hela träningen så man kan komma ihåg allt. Någon som har några idéer kring detta? Räcker minneskortet på mobilen för att spela in en timme? Jag känner att jag har fått med mig grundläggande tips som jag kan använda vid varje tillfälle jag spelar padel och som jag även kan delge alla jag spelar med. Dagen avslutades med en turnering där jag fick spela med en av Sveriges största vinnarskallar. Jag har nog aldrig känt mig så usel på padel då det suckades och stönades en hel del under våra matcher och instruktionerna över hur jag skulle röra mig kom ofta under spelet. Så här med lite distans får jag säga att jag förmodligen spelade min bästa padel någonsin under dessa matcher och jag lärde mig otroligt mycket. Det var en ära att få spela med dig Andreas Ehrnvall. Bland annat tryckte han på att varje serveretur ska över och nätet ska ägas.

 

I början av min padelkarriär så var det roligast att smasha men jag har nu insett att min styrka är att få över bollen. Den ska över till varje pris och det är det jag kommer att fokusera på framöver.

Här hemma så fick mitt fokus på material mig att fokusera mindre på spelet vilket lett till att jag har börjat spela sämre och fått sämre självförtroende. Pratade med en väldigt klok man vid namn Andréas som också bloggar på padelfeber. Racket är viktigt men 95% av spelet sitter i teknik, fysik och spelförståelse. Efter jag tog till mig detta så har mitt spel blivit bättre.

Skaermavbild 2018 12 04 Kl 135728

Padelpappan upplever att spelet låser sig i seriespelet på grund av att han blir spänd.

Jag och Petter, som är min partner i seriespelet, har ju tidigare gått som tåget och jag stack ut hakan och trodde vi skulle gå igenom div 3 utan att förlora ett set. Vi körde match mot ett lag som slogs för sin existens. Förlust 6-3, 6-3 helt rättvist. Padel är en underbar sport och som även går att förlora i väldigt snabbt. Jag spänner mig något oerhört när det är seriespel vilket inte är bra för mitt spel. Jag och Petter har nu bestämt att vi ska spela mycket lugnare och passa på att träna när vi spelar och inte fokusera alls på resultatet under träning. Ska bli spännande att se hur det går. Petter har en grym vinnarskalle och en stor vilja att bli bättre precis som jag.

Miguel frågade under middagen vem på WPT som har den bästa smashen? En sa Lamperti. Lamperti har 0 titlar svarade Miguel. Smashen är inte det viktigaste i padel utan det man har i huvudet är nog det som är avgörande. Förmågan att läsa spelet och se var bollen ska hamna härnäst. Här har jag fokuserat på bollen medan min partner på turneringen ser på hur motståndaren vinklar sitt rack för att kunna läsa spelet. Älskar att det finns så mycket att lära inom denna sport och att man nog aldrig kommer att vara klar. Padelfamiljen är en underbar familj som jag länge vill vara en del av. Vamos! Tranqilo! Attras!

//Padelpappan


 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk