Padelvänner - ha tålamod med mig!

Julia Gustafsson levererar sitt allra första blogginlägg på Padelfeber.


Hej padelvänner! Först och främst, stort tack för er respons och era lyckönskningar till min lilla blogg på Padelfeber, stor kram till er alla! 

Ha tålamod med mig, jag är ny i bloggsvängen och vill förstås gärna fortsätta höra er respons och era reaktioner till mina inlägg. Jag vet av erfarenhet att jag i tal är väldigt ofiltrerad..ibland (läs: ofta) till min nackdel. Det jag tycker och känner tar sällan omvägen förbi hjärnan utan genar gärna direkt till munnen. Jag blir precis lika överraskad som alla andra över vad som flyger ur mig ibland. Men! Oroa er inte, i skrift hinner jag både tona ner och omformulera för en mildare framtoning. Det kanske mest gynnsamma, i mitt fall,  är att sluta snacka helt och istället börja hänvisa till bloggen. Ska suga lite på den! 

 

Julledigheter och nyårsfirande brukar börja i ett ”men unna dig lite-beteende” med en chokladbit efter maten och sluta i ett ”ska du verkligen äta ostbricka till frukost?” NO MAS. Det är nog nu. Det finns inga ursäkter för sådan lathet (men hittar ni en - let me know).

Självklart befann jag mig på gymmet på årets första dag i hopp om att övrigas baksmälla hunnit infinna sig - men inte deras nyårslöften. Det var: TOMT. En gymtönts dröm. Gick runt i timmar och bara plockade och torkade egentligen. Som om jag bodde där. En liten hemlighet om mig är att jag är manisk vad gäller ordning och reda. Har många gånger övervägt att ringa min gymkoncern i hopp om att få lite uppskattning för vad deras anställda slipper göra under sina arbetspass tack vare mig. Men, nog om det. Jag fullföljde förstås även det ursprungliga syftet med besöket. 
Kroppen? Inte i mitt livs form men inte heller så illa som jag trodde. Jag MÅSTE börja springa, på löpband förstås. Ska jag springa så krävs det antingen att någon jagar mig eller att förutsättningarna är helt perfekta. Vi snackar AC, optimal lutning på löpbandet, färsk spellista i öronen och på TV:n framför visas ”Vänner”. Ni börjar förstå uttrycket ”gymtönt” nu, va? Bare with me. Gjorde ett kanonpass, hade som nyårslöfte att dubbla antalet löpturer från tidigare år och med det passet i bagaget uppfyllde jag det. 

Ska Rmavbild 2021 01 06 Kl 200243Julia tillsammans med padeloraklet Jessica Andersson.

Förstås har det även blivit padel under min julledighet! Bland annat ett pass med Sara Annvik (GLTK) och ett med Jessica Andersson (Padel Crew).

Jessica och jag började tävla ungefär samtidigt. Hon spelade då främst med sin syster Josefine och vi brukade alltid mötas i B-klassens semi eller final. Vi var ärkefienden till en början men efter några träningar tillsammans insåg vi att vi faktiskt hade riktigt kul ihop. Jessicas kunskaper i padel har alltid golvat mig, i min kontaktlista går hon faktiskt under namnet ”Padelpedia” - kort för Padel Wikipedia. Hon minns och kan ALLT och tyvärr utgår hon ofta från att jag också gör det. Ni vet en sådan som reflekterar över bollar från år 2017. ”Minns du den gången när Ortega..” ”Nej, Jessica. Jag minns knappt hur jag tog mig till padelhallen i morse”. 
Jessica och jag har tävlat en del tillsammans och 2019 tog vi oss till kvartsfinal i SM. Hon har även ett guld och silver, tillsammans med Padel Crew, från Lag-SM 2018 & 2019. 
Vi har väldigt roligt ihop, hon har dessutom så övertygande skånska att även jag slår om till skånska efter en träningshelg ihop.

Ska Rmavbild 2021 01 06 Kl 200257Sara Annvik vann B-klassen på SPT i Karlstad.

Sara Annvik och jag träffades för första gången under SPT Trelleborg 2020. Jag hade tidigare endast hört hennes namn i andra sammanhang men med tanke på att hon var god vän med Hanna Knutsson tänkte jag att ”det här måste vara en kanontjej”! Ni som känner mig vet att jag blir en smula hangry om jag inte äter regelbundet (helst hela tiden) och att det är sällan man ser mig utan en mellis i handen. Jag fick syn på Sara i ett soligt Trelleborg och blev direkt grön av avund på en padelklänning hon hade på sig. Fantastisk! Jag gick direkt fram för att gratulera henne för sin goda smak. Sara tackade och jag bara antog att hon tyckte min outfit var horribel för i gensvar fick jag ett ”Åh, äter du vindruvor? Jag älskar vindruvor”. Smart tjej, har man inget snällt att säga så byter man samtalsämne. Skämt å sido, denna tjej från Värnamo (idag bosatt i Göteborg) ger så mycket energi, vi har planerat att ses under hela våren för en padelhelg i månaden. Mer om det i ett senare inlägg! 

Saras bästa prestation under 2020 var på SPT Karlstad där hon och Ida Jarlskog tog hem B-klassen. 

Ska Rmavbild 2021 01 06 Kl 200222Julia blev rejält plågad av sin tränare Oliver Nilsson

För egen del har även årets första korgpass med Växjös tränare Oliver Nilsson hunnits med. Jag hann knappt säga hej innan jag fick en ”Ojojoj, idag ska du få springa”-kommentar” av Oliver. Han ljög inte. Vi tränade defence i 45 minuter med fokus på baby steps, läsa bollen rätt, snurra och göra det mest gynnsamma för att inte bli straffad i bollen därpå. Mjölksyra? Absolut. Svettigt? Oja. Andfådd? Som på en hike 2000 meter över havet. Sedan avslutade vi med volleyträning och att sätta press på bollen oavsett vilken hastighet jag mottager bollen i. Knäckande, jag måste bli bättre på att variera mitt spel. Framför allt på nät. När jag får hårda bollar mot mig är min första reaktion att slå tillbaka ännu hårdare - istället för att sänka tempot, återfå kontrollen över spelet och sedan pressa. Konsten att kunna spela safe oavsett tempo på spelet förblir en utmaning för mig. 

 

What else? Jo, Sverige har fått en ny tour, Euro Finans Invitational, som ska gå av stapeln i mars på Frihamnen i Göteborg. All lycka till Sofia Arvidsson, Baharak Soleymani, Amanda Girdo, Anna Åkerberg och Ajla Berham som förbundit sig att spela samtliga 8 deltävlingar. Jag hade gärna sett spelare som Antonette (Anto) Andersson, Matilda Hamlin, Emmie Ekdahl och Rebecca Nielsen i spelartruppen också, då jag finner även dem tillhöra Sveriges absoluta elit. Vad tycker ni om den nya touren? Någon ni saknar i truppen? Alternativt önskemål på WPT-spelare som också ska ingå i truppen? 

DET var allt för ett första inlägg här på min hörna av Padelfeber. Starkt om ni tog er igenom hela. 
Tack för att ni läser och ta hand om er! 

Julia Gustafsson
@gustavssonjulia 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk