Windahl: Prio 1 för i år är att bli en klokare spelare

På måndag sparkar Daniel Windahl igång säsongen på allvar. Läs hans tankar inför 2021.

Måndag 4e januari. Dagen då försäsongen börjar och resan mot ett ytterligare spännande år. 

Jag hoppas innerligt (som alla andra) att tävlingar kan spelas under ett mer normalt upplägg. Saknaden har varit/är enorm. Speciellt när jag själv känner mig i form. Tror jag aldrig har varit såhär stark som jag är nu i kroppen. 

 

Men innan växel 5 ska läggas i hade jag en tio dagars lång semester. Herregud, vad jag har svårt att vila helt. Känner mig ofta taggad och pumpad av att köra padel eller fys. Men något som är lika viktigt om inte viktigare är ju vilan. Innan jag gick på semester bestämde jag och Andréas Johansson att det var total förbjudet att köra tuffa pass. Inget nötandet med overheaden, inga ”max chins” och inga intervaller. Det enda jag fick göra var löpning i lågt tempo, stretching och lätta styrkeövningar. Svårt att hålla sig men jag genomförde verkligen det. 

 

Många kanske har svårt att förstå mig men tänk er individuella känsla av att ni ska springa 1-2 mil. Tror många av er känner ” NEJ, inte idag”, ”fyfan vad jobbigt” och kanske ”haha, skål på den”. Men mina känslor är lite tvärtom för vila. Jag ser varje situation som en möjlighet till att ta ikapp alla spanjorer som jag vill slå. Dvs vilan är enormt viktig för att musklerna, kroppen och inte minst sinnet ska koppla av för att sedan vara i ett bättre skick när den ska vara PÅ. Att gå in i försäsongen på måndag känns väldigt bra med andra ord. 

 

Målet för året kommer ju såklart att vara att klättra på rankingen internationellt men detta är långt ifrån det jag kommer ha som prio 1. Prio 1 kommer vara mer att bli en klokare spelare. Använda taktiken mer än fysiken, jag måste helt enkelt lita på det jag kan. Jag vet själv om att jag har nivån till att vara bland de 50 bästa på WPT. I mitt huvud ännu högre än så. Resan dit kommer inte vara spikrak, det kommer ta tid men jag tror verkligen att jag kan vara där om några år. Kan Javi Ruiz ställa om från tennis till padel och bli topp 10, då kan fanimej jag också.

Ska Rmavbild 2021 01 02 Kl 143254Windahl och Johansson - ett team även 2021.

Arbetet med Andreas har jag verkligen stor tro på, där han kommer vara en väldigt viktig hjälp. Både på och utanför banan. 

Jag fortsätter samarbetet med Calle Knutsson. Vi har mycket kvar att ge. Jag tror framförallt att vi kan förbättra oss som par där vi spelar tillsammans och inte genomför individuella matcher.  

 

2021 kommer innehålla nya saker. Jag får känslan av att padeln kommer att ta ett stort steg mot ett mer seriöst upplägg för elitspelare. Framförallt i Sverige. 

Utvecklingen av hallar och verksamheten pekar ju inte direkt neråt. 

Bara den här förbaskade coronan kan försvinna. Vi håller tummarna hårt för det.

Skriv gärna i kommentarerna eller till mig vad ni skulle vilja veta mer om under året. 

 

Vi hörs snart igen

DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk