Så fick jag tillbaka motivationen

Hur reagerar du som högpresterande elitspelare när du får veta att alla tävlingar skjuts upp? Det handlar Daniel Windahls blogginlägg om.

Jaha, nu då? Det var frågan  som kom med kraft när förbundet bestämde sig för att ställa in/skjuta upp samtliga tävlingar som var kvar på året. Tycker det givetvis var rätt beslut men det tog bort mycket motivation. 

Dock så vara den här motivationsbristen i cirka 48-72 timmar. En hel helg ungefär. Sedan hade jag helt tänkt om.

Jag kände någonstans att resan till dit jag ska är mycket viktigare än några tävlingar i slutet av året som dessutom medförde osäkerhet i allmänhet.

Många tar vila nu, men jag kände mig så långt ifrån det stadiet. Därför bestämde jag mig för att verkligen köra på. Jag har fortfarande många saker jag måste bli bättre på och nu är det ett perfekt läge för det. Så länge jag besitter inspiration, motivation och utveckling.

 

Och det har jag verkligen. Detta år har jag lärt mig mycket om att resan till målet är ibland viktigare än vad som faktiskt väntar där vid slutet. Andreas Johansson och Paul Robinsson var faktiskt de som lite fick mig att inse det lite tydligare. Jag har alltid vetat vikten och betydelsen men att bli övertygad är en helt annan femma.

Tillsammans med det långsiktiga målet la jag till fysiska mål, mentala mål och padelrelaterade mål. 

 

Fysiska mål: var behöver jag lägga mitt fokus på? Rörlighet? Styrka? Uthållighet?

Jag gjorde fystester och en koll på kroppen. En koll på kroppen där jag får ut muskelmassan, fettprocent, vattennivån, styrkan osv. Fystester som visar resultatskillnad.

 

Mentala mål: Varför har jag svackor? Trött fysiskt? Trött mentalt? Hur kan man undvika det? Vad tänker och gör du när du spelar bra/dåligt? 

 

Padelmål: Vilka situationer måste jag förbättra? Är det tekniska detaljer? Taktiska?

Då menar jag inte bara att jag måste förbättra min ex vibora i helhet. Vid vilka situationer måste jag förbättra min vibora? Motståndaren kommer fram? När jag hoppar och slår? När jag står med båda fötterna på marken?

 

Detta var bara några snabba tankar. Tänker man igenom detta mer noggrant då lovar jag er att ni har fler mål än att enbart att prestera på tävlingar. Precis där hittar jag min motivation tillsammans med långsiktiga mål och andras nonchalans till att träna och speciellt när det är spanska spelare som är bättre än mig.

 

Redan nu planerar jag min försäsong och mina mål för 2021 är höga. Jag är helt övertygad om att jag kan nå dessa nästa år. Så länge pandemin tillåter och att man är skadefri, annars ser jag inget hinder.

//DW

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk