Vasquez om drömmötet: "En stor ära att få möta honom"

Sent igår kom lottningen till WPT i Malmö. De svenska spelarna har hunnit känna in vad som väntar. ”Att få möta en av sportens största legendarer på hemmaplan är en stor ära”, säger Simon Vasquez.

Fem svenskar har fått wild card till SPO i Malmö. Alla kliver in i elden på onsdag, men det är bara herrarna som är placerade i Malmö Arena. Damklassen inleds i Skurup.

Däremot har de svenska damspelarna fått lottningar som gör att de har klart realistiska chanser att gå vidare.

Baharak Soleymani och Amanda Girdo ger nu allt för att bli ett samspelt lag. Bara i dag ska de träna två gånger tillsammans. På onsdag väntar Raquel Pilcher och spanjorskan Noa Canovas, rankade 41 och 48 i världen.

- En väldigt bra lottning för oss och jag tycker vi har en bra chans att vinna. Vi har hemmaplan med allt vad det innebär. Nu börjar våra förberedelser på allvar.

Däremot måste vi vänta till nästa vecka innan vi vet vilka Anna Åkerberg och hennes partner, argentinska Celeste Paz, får möta. De ställs nämligen från ett lag som lyckas kvala sig in.

Helt klart är i alla fall att de svenska damerna måste spela både sin första och eventuellt andra omgång i Skurup.

Herrarna kliver däremot in i Malmö Arena direkt på onsdag och det är två riktiga gobitar som väntar.

Daniel Windahl och Martin Andornino ställs mot Maxi Sanchez och Luciano Capra.

- Jättetufft. Men vi har faktiskt lyckats slå dem på träning, säger Windahl. Så en liten chans finns där.

För Vasquez och Cayetano Rocafort väntar självaste Juan Martin Diaz i par med Pablo Lijo.

- Otroligt tufft. Men samtidigt otroligt kul. JMD är en av sportens största legendarer som har tillfört enormt mycket för sporten. Att få möta honom i Malmö känns stort. Det är en ära, säger Vasquez.

Vad har ni realistiskt för chanser att vinna?

- Vi har chanser. Och vi är utpräglade tävlingsmänniskor. Vi kommer att kriga om varje boll och lämna allt vi har på bannan.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk