SPT:s dominanter bättre än någonsin

Vasquez och Rocafort har gjort många bra tävlingar tillsammans. Men frågan är om inte SPT Skurup var den bästa hittills. Paret är i absolut toppform inför WPT på onsdag.

Lite i skymundan av förberedelserna inför årets stora padelfest i Sverige har man klämt in den sjunde SPT för året och herrklassen blev exakt så odramatisk som Padelfebers Martin Eriksson spådde i sin krönika.

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort stod i en helt egen klass.

I kvartsfinalen släppte de noll games.

I semifinalen släppte de tre.

Och i finalen mot Pierre Bonfré och Viktor Stjern släppte de fyra.

Det var en makalös uppvisning som nästan saknar motstycke på SPT.

- Vi spelade bara bättre och bättre ju längre turneringen gick. Vi började lite svagt men det var också länge sedan vi spelade tillsammans, sa Vasquez till Padel-Television.

Men som sagt: det kom inte särskilt överraskande.

Paret spelar så oerhört säkert nu. Misstagen är sällsynta. I stället lyser spelet av ett lugn och ett självförtroende kombinerat med kvalitet. Det som kanske imponerar mest är nivån på försvarsspelet. Det kändes som att kunde breaka alla lag precis när de ville. Allt var så väloljat och fungerande och vi som följt lagets resa vet ju att det inte alltid har varit så.

Bara den här säsongen har det svajat ganska ordentligt ibland men det är uppenbart att både Rocafort och Vasquez är i riktigt bra form just nu.

Vilket såklart gör onsdagens match högintressant. Då väntar centercourten på Malmö arena och möte med Juan Martin Diaz och Pablo Lijo.

- Vi hoppas kunna göra en toppmatch där och förhoppningsvis kan vi överraska, säger Cayetano Rocafort till Padel-Television.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk