Nu skiner de ratade mest av alla

De här dagarna i Skurup har haft två skinande utropstecken: John Larsson och Daniel Appelgren. Det är intressant. Två ratade spelare som lyft som drakar i motvind. Och de som ratade befinner sig på en betydigt svårare plats just nu.

Det går onekligen fort i padel. Om vi bara backar några månader så hette svensk padels nya posterboy Linus Frost. Han hade slagit igenom med dunder och brak på SPT och charmat publiken med sin storlek, tyngd och hårdhet.

Sverige hade fått en ny backhandstjärna i present och vi var nog många som trodde att Frost skulle utmana eliten i Sverige resten av säsongen.

En som definitivt trodde det var Pablo Figueroa. Han hade i sin tur haft det kämpigt ett tag med sin partner John Larsson och när han såg Frost bomba sönder sitt motstånd med Sveriges hårdaste smash började han att sukta med tindrande ögon.

 

Det hela slutade med en regelrätt uppvaktning och Linus Frost föll för den. Han valde att göra slut med Daniel Appelgren för att i stället bilda par med Figueroa.

Självklart var det något ”Äpplet” tog hårt. Något som jag säkert tror att John Larsson också gjorde – även om svensk padels snällaste man knappast skulle yppa ord som besviken.

Men där stod vi för några månader sedan. Svensk padels nya poplag  hette Figueroa och Frost. De som var ute i kylan hette Appelgren och Larsson.

Det är oundvikligt att inte tänka på det efter en helg som denna då Larsson och Appelgren spelat sitt livs padel, där ”Äpplet” smått chockerande tog sig till previa, något som bara några få svenska herrspelare mäktat med tidigare.

 

Larsson har hittat sin lycka nu efter en oturlig skada tillsammans med Christoffer ”Top Gun” Persson. De båda utstrålar glädje och harmoni på banan och jag tror att de båda trivs ypperligt med sitt padelliv just nu.

Appelgren har teamat upp med en spanjor bosatt i Helsingborg. Raul Medina såg långt ifrån märkvärdig ut förra helgen då han fick hoppa in i Euro Finans Invitational, men det han och ”Äpplet” har gjort i helgen visar att det är en fullt kapabel spelare.

Det är helt klart två av Sveriges roligaste par just nu.

För de som ratade i somras – Figueroa och Frost – har det inte alls gått lika bra. De har försökt hitta ett vinnande spel, men istället radat upp några misslyckanden som absolut borde oroa.

 

I helgens SPT förlorade de mot två spanska tränare bosatta i Sverige, ett lag som i matchen efteråt inte fick ett enda game mot Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Dagen efter dök de inte upp till WPT-kvalet. Förklaringen var att Frost hade blivit förkyld.

(Bakom Frosts förkylning låg en helt annan och allvarligare historia - som han berättar mer om här). 

 

Den padel Appelgren visat upp på de långsamma banorna i Skurup är nästan unik i svensk padel. Så lugn, trygg och säker, med en sådan enorm variation i sin repertoar, påminner han nästan om Sanyo Gutierrez. Han har den där förmågan att hålla inne slag och maskera så att motståndarna hamnar i en konstant gissning av vad som ska komma.

En annan sak som imponerar är att han på så kort tid lärt sig förstå spelet så bra. Han har kunnat mäta sig mot riktigt duktiga spanjorer i spelets alla aspekter och det bästa av allt är att precis allt pekar på att den här utvecklingen bara kommer att fortsätta.

I så fall kommer Daniel Appelgren att vid sidan av Vasquez snart vara vår bästa forehandspelare.

En rolig detalj: Appelgren gick på tennisgymnasiet i Båstad och var klasskompis med en viss Daniel Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk