Ingen sänder onsdagens matcher - tragiskt för svensk padel

Onsdagen blir en stor dag för svensk padel. Flera svenska spelare får kliva in i Malmö Arena för att spela WPT. Det tragiska är att ingen kommer att sända matcherna.

 

Med ett par dagar kvar till den stora padelfesten är det en bra och en dålig nyhet som upptar det stora fokuset.

Den roliga nyheten är att det har ändrats i schemat och att arrangörerna nu har fått placera alla svenskmatcher i Malmö Arena.

När det första programmet presenterades till WPT hade herrmatcherna lagts i Malmö Arena och dammatcherna i Skurup. Men under lördagen lyckades arrangörerna få till en viktig ändring.

Det betyder att Baharak Soleymani, Amanda Girdo och Anna Åkerberg får chansen att spela i den mäktiga arenan.

Samma sak gäller även Daniel Windahl och Simon Vasquez med sina partners Martin Andornino och Cayetano Rocafort.

Det kommer bli padelfester hela eftermiddagen och kvällen och självklart är det ett stycke svensk padelhistoria. Det är inte direkt varje dag svenskar får kliva in på en centercourt för att möta före detta världsettor.

Sorgligt nog är det ingen som kommer att sända matcherna.

Padel-Television har fått rätten att sända det kval som just nu pågår i Skurup några mil ifrån Malmö i WAP:s fina hall. Och det är ju bra och ett stort steg framåt. Men det stora intresset finns naturligtvis kring det som sker på onsdag.

Och då är Padel-Televisions kameror och kommentatorer inte välkomna. De vill i nuläget inte ge några kommentarer men bekräftar att de inte har rättigheter att sända matcherna.

Ingen annan kommer att sända heller.

WPT fortsätter att köra på den inslagna vägen att låta de första omgångarna fram till kvartsfinalerna ske i medieskugga.

Riktigt tråkigt för svensk padel. Visst, några kommer att ha möjlighet att ta sig till arenan, men många tusen kommer inte att ha det. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk