Drottningarna av Malmö överlägsna i finalen

Paula Josemaria och Ariana Sanchez. Så heter drottningarna av Malmö Arena. Inför ännu en storpublik bjöd de på drömpadel i finalen.

Delfi Brea och Tamara Icardo kom till finalen med den största tänkbara skalpen i bältet: att ha spöat suveräna världsettorna Alejandra Salazar och Gemma Triay. Med det gick de in i finalen som knappa favoriter. Så löd i alla fall snacket före finalen.

Men så startade matchen och ganska snabbt märkte alla i den stora publiken att det var Sanchez och Josemaria som hade vaknat på bästa tänkbara sida och direkt satte sig i förarsätet.

6-2 i första set var exakt vad som speglade spelet. Icardo såg allt mer frustrerad ut då hon inte kunde hitta några luckor i motståndarna.

När Brea och Icardo fick första gamet i andra set kunde vi ana en möjlig vänding. Men när de i gamet efter förlorade en golden point var det som om tron fick sig en törn. Josemaria och Sanchez bara varvade upp och gick snabbt fram till 4-1.

Publiken som hade hoppats på så mycket kände sig nog snuvade på konfekten. Brea och Icardo mäktade inte med i dag att göra match av det hela. Förmodligen spelade det in att Brea tvingades ta behandling för en skadad vänsterfot. 

Lite nerv blev det ändå när Josemaria försökte lite för svåra saker och 5-1 förvandlades till 5-3 och missade matchbollar i två raka games.

När Icardo och Brea dessutom gick upp till 30-0 började vi ana en sensationell vändning, men precis då tog det också slut. Fyra raka vunna poäng fixade den första historiska titeln i Malmö.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk