"Det här blir kanske det största jag har upplevt"

Daniel Windahl blickar ut över Malmö Arena. Han säger att han har försökt visualisera känslan minst 600 gånger och nu står han här. ”Det kan bli det häftigaste jag har upplevt”, säger han.

Det är lugnet före stormen. Malmö Arena är inte öde, men näst intill. På läktarna sitter funktionärerna och får sig en sista genomgång. Nere på golvet fixar WPT:s rutinerade team det sista på centercourten och bredvid står Windahl och hans partner Martin Andornino redo att få testa banan.

- Det är första main draw för mig, säger Andornino. Jag är så uppspelt. Det kommer att bli fantastiskt.

Windahl försöker insupa känslan, utan att låta den bli överväldigande. Han ska trots allt försöka prestera sitt livs padel i morgon och då får man inte vara för imponerad och tagen.

- Det är en skön inramning, säger han och ler. Det ser ut att kunna låta en del här. Det ska bli jäkla kul att spela.

Har du någon uppfattning om hur många som kommer att titta? Har ni fått någon info?

-  Ganska mycket ändå. Känslan är över 2 000. Det hade varit grymt coolt. Jag tar i alla fall med min fan club.

Ska Rmavbild 2021 11 09 Kl 172529Martin Andornino och Daniel Windahl fick köra ett pass på centercourten under ledning av Andréas Johansson.

Har du spelat i stor arena förut?

- Det är ju på Euro Finans tour då. Det är det närmaste. Och så en arena i Albacete. Men det var utomhus.

Är det stor skillnad?

- Det är det. Man känns mycket mindre. Och det känns som att det går långsammare. Men jag har alltid gillat stora centercourts från tennisen. Det är då jag har spelat min bästa tennis. Jag hoppas kunna spela min bästa padel också.

Har du försökt att visualisera ett scenario, en inre bild av vad som väntar i morgon?

- Oja. Både mentalt, fysiskt och energimässigt. Jag är nog inne på 600:e tagningen. Jag har gått igenom det varje natt sedan det blev klart med mitt wild card.

Ska Rmavbild 2021 11 09 Kl 172423Lättsamt i dag. Stort allvar i morgon. Windahl och Andornino spelar kvällsmatch och det kan bli mycket folk som stöttar.

I morgon kommer förre världsettan Maxi Sanchez och Luciano Capra att stå på andra sidan. Ett par som har imponerat stort på årets WPT och till och med knipit en titel.

Hur blir matchen i din inre värld?

- Den blir tuff, med mycket nerver i början. Men kan vi utnyttja våra styrkor och ta nätet en lägre tid så kan vi skada dem. Vi har tränat mot dem och det känns ändå bra att veta lite hur de ska spela. Vi går in med tron att vi kan vinna.

I dag har Windahl, Andornino och coachen Andréas Johansson studerat sina motståndare på video och försökt lägga upp en plan för hur de ska spela.

- Vi är överens om hur vi ska försöka starta matchen. Sedan har vi lite olika alternativ beroende på hur matchen utvecklas, säger Johansson.

Även för coachen, som börjar bli rutinerad vid det här laget, blir morgondagen en stor händelse.

- Det är gåshud på alla sätt. För en svensk blir det inte mycket större. Vi har sagt att det här är efterrätten efter ett bra och tufft år. Det är bara att ha låga axlar och gå ut och köra.

Ungefärliga starttider för svenskarna i morgon:

Ca 17.00: Anna Åkerberg/Celeste Paz.

14.00: Baharak Soleymani/Amanda Girdo.

16.00: Cayetano Rocafort/Simon Vasquez.

19.00: Daniel Windahl/Martin Andornino.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk