"Det blir en väldigt speciell tävling för mig"

I hela sitt liv har Carolina Navarro Björk känt sig till hälften svensk. Nu ska hon få spela SM för första gången. ”Det blir väldigt speciellt för mig”, säger hon.

Eftersom Navarro Björk alltid har haft dubbla medborgarskap har några gånger fått frågan om hon har haft lust att representera Sverige i mästerskap. Men hon har hittills tackat nej med motiveringen att hon vill konkurrera om en plats i det spanska landslaget.

Så sent som 2019 blev hon också Europamästare både i lag och inidivduellt.

Hon har heller aldrig spelat SM – men när Emmie Ekdahl ringde upp insåg Carolina Navarro Björk att det var nu det skulle ske.

- Jag ville verkligen tävla den helgen och hade kikat på en FIP-tävling på Sardininen. Jag visste inte att det var det svenska mästerskapet då. Så när Emmie ringde mig svarade jag ja direkt.

Hur känns det att göra SM-debut?

- Jag är exalterad.

Navarro Björks mamma Elsa är från Skåne och världsstjärnan har alltid varit stolt över sina svenska rötter. Varje år besöker hon Sverige för att hälsa på släkt och vänner.

Hon har även den svenska flaggan på sin tävlingsdräkt.

- Det kommer att bli en väldigt speciell turnering för mig.

Navarro Björk har även gjort mycket för svensk padel. Bland annat invigde hon Sveriges då enda bana i Båstad 2007 – tillsammans med bland andra Sofia Arvidsson.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk