Yanguas sensation - klar för kvartsfinal i Madrid

19-årige Miguel Yanguas har nått sitt livs hittills största framgång på padelbanan. Tillsammans med sin partner Ivan Ramirez är han klar för kvartsfinal i Madrid.

Yanguas och Ramirez har blivit många svenskars favoriter sedan deras uppträdande i Studo Padel i Kungsbacka. Yanguas har tävlat och flitigt i Sverige och båda kommer även att ses i Euro Finans nystartade tour.

Paret fick kvala in i WPT-premiären och imponerade stort i previan. Väl inne i huvudturneringen har paret visat hela världen att det här är året då de på allvar ska nå världseliten - Ramirez med sin fruktade smash och Yanguas med sin moderna och tekniska padel från forehandpositionen.

I första omgången av huvudturneringen tog sig paret vidare i en tuff match på en sidobana mot Eduardo Alonso och Jesus Moya med 7-6, 6-4. I andra omgången trodde de flesta att det skulle ta tvärstopp: för där väntade förre världsettan Maxi Sanchez i par med Tito Allemandi.

Ska Rmavbild 2021 04 08 Kl 112509När matchbollen var inslagen skönk Yanguas och Ramirez ihop på knä och förenades i en kram. Detta är parets största framgång hittills i karriären. Foto: World Padel Tour

Men ungtupparna Yanguas och Ramirez visade ingen som helst respekt för de stora namnen. De bröt fram till 3-2 i första set och vann sedan setet med 6-3.

I andra set var det inget snack alls om saken. Yanguas och Ramirez ångade på och körde över sina motståndare. De breakade dubbelt mot ett allt mer uppgivet motstånd och gick upp till 5-1. Men när de skulle serva för matchen vid 5-2 kom nerverna, de missade de två matchbollar och blev breakade. 

När dessutom Sanchez och Allemandi gick upp till 4-5 var det rejält nervöst.

Men Yanguas och Ramirez höll nerverna under kontroll och tog sista gamet blankt! Snacka om starka psyken.

Att besegra ett världspar med de siffrorna är ett statement till hela padelvärlden. Det här paret jagar nu de bästa. Detta är Miguel Yanguas första kvartsfianl i karriären.

I kvarten, som sänds på Viaplay, väntar förmodligen Paquito Navarro och Martin Di Nenno. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk