"Vi åker hem med höga huvuden"

Tappad 4-0-ledning i andra set. Det här var en förlust som sved. ”Men vi reser hem med höga huvuden”, säger Daniel Windahl.

Calle Knutsson och Daniel Windahl lyckades för första gången ta sig vidare från en pre previa. Men i previa tog det stopp mot det högklassiga laget Eduardo Alonso och Jesus Moya, som tog sig hela vägen till huvudturneringen i Madrid.

Men Knutsson och Windahl bjöd på en fight ända in i kaklet. Första set förlorades tight med 4-6. Sedan var matchen på vippen att vända.

- Fram till 4-0 i andra spelade vi otroligt bra. Vi vann alla nätdueller och vi klarade att sätta tryck. Sedan var det mycket stolpe ut på en del poäng. Men det retar mig verkligen att vi inte tog det till ett avgörande set och att vi fick utmana dem på fysen, säger Windahl.

Tror du att ni hade brottat ner dem då?

- Känslan säger det. Men man vet aldrig.

Apropå känsla, det måste ändå kännas som en stor framgång?

- Ja, vi har gått från mardröm till dröm. Vi var väldigt låga där ett tag efter våra förluster. Och jag har brottats lite med en halvskada. Vi hade även kunnat åkt ut i första rundan här, men vi lyckades ta den skalpen, som vi sedan följde upp med två stabila vinster.

Vilka svar har ni fått?

- Att vårt spel räcker jäkligt långt även här. Vi åker hem med en positiv känsla och tro på det arbete vi lägger ner. Men vi ska inte heller blunda för att vi kan utveckla oss, både som individer och som lag.

Windahl och Knutsson kommer till Sverige på torsdag. Sedan väntar en mycket intensiv maj månad, med SPT, två WPT och Euro Finans Invitational.

- Det blir en rolig månad. Hela juni är också fullspäckad, säger Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk