Vasquez vidare i Vigo: "De gör det perfekt"

Simon Vasquez och Johan Bergeron är klara för andra omgången i Vigos pre previa. Storseger med 6-1, 6-2. ”De gjorde exakt det de skulle”, säger lagets coach Andréas Johansson.

Det blev onekligen en händelserik dag för Vasquez i Vigo. Han vaknade och fick veta att han var omskriven i Aftonbladet och anmäld till förbundet av Domarkommittén.

Ändå lyckades han fokusera och ladda upp för match i par med fransosen Johan Bergeron.

Paret mötte Sergio Esteban Barroso och Alejandro Gil Munoz. En match som de dominerade från början till slut.

De spelade stabilt i egna servegamen och kunde bryta motståndarna gång på gång.

- Motståndarna hade något som de var tvungna att ta bort och det lyckades Simon och Johan väldigt bra med. De gav svåra overheadlägen för motståndarna hela tiden, säger Andréas Johansson, som coachade paret från sidan.

Det som imponerade mest på Joansson var att Bergeron och Vasquez spelade så klokt. De tog få risker men tvingade motståndarna att missa gång på gång.

- De var rävaktiga. Mer behövdes inte. Samtidigt måste jag ändra uppfattning om Bergeron. Jag sa ju att han var mer touchspelare – men jäklar vad han smällde på.

Andra omgången spelas 19.00 i kväll. Men det riskerar att bli rejält försenat.

Även den matchen är klart möjlig för Vasquez och Bergeron att vinna.

Sämre gick det för de övriga svenskarna i första rundan. Daniel Windahl och Calle Knutsson förlorade 2-0 i set, där en golden point vid 5-6 i första set blev väldigt dyrbar.

Douglas Rutgersson fick göra riktig WPT-debut och fick med sig 3-6, 3-6.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk