Vasquez i öppet brev: "Jag vill be om ursäkt"

I ett öppet uttalande ger nu Simon Vasquez på djupet sin syn på händelsen på WPT, på efterspelet och den anmälan som nu avhandlas av förbundet. "Jag har aldrig velat göra någon illa"

I kväll lämnade Simon Vasquez följande skrivna brev till Padelfeber. Vi väljer att publicera det i sin helhet:

"Livet är långt och under tidens gång växer vi som människor. Ibland begår vi misstag. Det är naturligt men det gäller att ta lärdom av den. Jag precis som många andra vill bli bättre människor för varje dag, såväl som på padelbanan som utanför.
Det har varit en del skriverier i media, allt från padelsidor till Aftonbladet. Jag vill klargöra det som har hänt, vart jag står och vad jag tycker om hela situationen.

Under den senaste SPT i Sverige fick jag ett utbrott efter ett domarbeslut. Jag och domaren var helt oeniga om beslutet hen hade tagit och det ledde till ett utbrott från min sida som är helt klart fel. Jag ifrågasatte domarens kompetens på ett felaktigt sätt och skrek ut i frustration en mindre trevligt ord. Jag står för att detta är fel av mig på alla sätt och ber alla om ursäkt. Jag skäms över det och önska att jag hade kunnat ta tillbaka händelsen.

Jag har aldrig önskat någon illa, och inte minst domaren i detta fallet som jag inte känner. Senare veckan efter släppte jag ett avsnitt i ”padel med proffset och jag” där vi pratat om händelsen på ett väldigt skämtsamt sätt. Detta har uppfattats på olika sätt och misstolkats. Jag tillsammans med min kompanjon driver en padel podd som heter ”padel med proffset och jag” med humor, mestadels handlar podden om padel men också lite om livet. I vår podd delar vi varje vecka ut ett skott till någon vi tycker gör ett dåligt eller sämre prestation den veckan. Denna gången delade jag ut ett ”skott” som jag nämnde ”nackskott” till domaren från SPT, från den så kallande händelsen jag nämnde tidigare. Detta är självklart med nypa salt och glimtet i ögat från min sida men tyvärr så har detta uppfattats helt annorlunda från andra.

Därför vill jag öppet säga att jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mitt klumpiga uttalande, och även passa på att be om ursäkt för mitt oproffsiga agerande i matchen. Jag agerande i frustration i matchens hetta och tänkte inte på vad jag sade eller gjorde.

Sporten padel är fortfarande en ung sport i Sverige. Vi har ett ungt förbund och vi spelare har inte varit ”proffs” alla länge i varken denna eller någon annan sport. Jag är nu rankad 1 i Sverige och har varit de dom senaste 2 åren. Jag vill vara en förebild för hela padelsverige och vill visa vägen för nästa generation som jag tror kommer ta över padeln i världen. Jag är en stolt svensk medborgare som bara vill svensk padel väl. Vi måste hjälpas åt att ta padeln till nästa nivå.

Jag gjorde fel, jag agerade fel. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för allt och vill bara att vi slutar hata på sociala medier. Jag blir så ledsen över att läsa alla personliga arga meddelanden mot mig, alla dumma kommentaren mot såväl mig, domaren och förbundet. Vi ska alla hålla ihop. Vi ska hjälpas oss. Vi ska stötta varandra i med och motgångar. Gör något fel så ska vi först och främst försöka reparera misstaget och stötta varandra under jobbiga stunder.

Förbundet, domaren / domarna som så väl jag gör vårt bästa för att utvecklas. Göra bra saker för svensk padel. Driva padelsporten framåt.

Jag är alltid väldigt självkritisk. Varesig jag har gjort något bra eller dåligt. Nu gjorde jag ett misstag och ber därför om ursäkt, till domaren och alla som kände sig kränkta."

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk