Vasquez har klart med ny WPT-partner

Nu har Simon Vasquez gjort klart med en ny partner för nästa WPT-tävling i Alicante. Det blir en fransk landslagsspelare.

I och med att Cayetano Rocafort ska satsa på den nya touren APT kommer Simon Vasquez få leta sig fram tills han har hittat en fast partner på World Padel Tour. I premiären i Madrid blev det en nödlösning då han fick hoppa in bredvid chilenaren Javier Valdes och det blev också platt fall direkt i kvalet.

Nu har Simon Vasquez hittat en ny partner för nästa tävling. Det handlar om Frankrikes landslagsspelare Johan Bergeron.

- Jag höll precis på att spela in podd då han hörde av sig på Instagram och frågade om jag hade klart med partner till Alicante och jag svarade att det hade jag inte. Då frågade han om jag ville spela, helt enkelt, säger Vasquez.

Bergeron är 27 år, rankad 121 på WPT och har i sin karriär främst varit forehandspelare. Men han har bytt position till den här säsongen.

- Det är ju en av Frankrikes allra bästa spelare, säger Vasquez.

Men förutsättningarna är knappast de bästa. Bergeron måste åka hem till Frankrike veckan innan Alicante och kommer ner till Spanien först ett par dagar innan tävlingen.

- I bästa fall får vi två pass tillsammans. I värsta fall bara ett, säger Vasquez.

Vad har ni bestämt för framtiden?

- Ingenting. Vi börjar så här och ser hur det känns. Sedan får vi se. Men kul ska det bli.

Frankrike är en padelnation som än så länge varit snäppet starkare än Sverige. Bergeron har satsat hårt på padeln och bor sedan en tid i Barcelona.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk