Vasquez föll i rysare i Vigo

WPT-äventyret i Vigo är över för svensk del. Simon Vasquez och Johan Bergeron förlorade en riktig rysare i sista omgången av Pre Previa.

De mötte det finalseedade paret Marc Quilez och Cristian G. Gutierrez – en minst sagt tuff uppgift. Långa Quilez smashar som en häst sparkar och Gutierrez är en väldigt följsam forehandspelare.

Simon Vasquez och Johan Bergeron fick en tung start och blev breakade omgående. En skada de inte lyckades reparera i första set, trots att de började spela allt bättre.

I andra set förde de spelet, fram till de smått chockartat blev breakade fram till 5-6. Men när motståndarna skulle serva för matchen klev Vasquez och Bergeron fram och spelade grymt bra och breakade tillbaka.

I tiebreaket var det inget snack: 7-3 till Sverige/Frankrike.

Ska Rmavbild 2021 05 10 Kl 121528Johan Bergeron har fungerat perfekt som partner till Vasquez. Kanske möts de på EM i Marbella.

Hela början tredje set kändes det som om Vasquez och Bergeron var i förarsätet. De var nära att breaka två gånger. I stället var det de själva som blev det vid ställningen 3-4. Quilez lyckades kontra in ett par smashar och kom även upp med ett otroligt slag på breakbollen.

Dessutom bröt de ännu en gång fram till 6-3.

Vasquez och Bergeron fick en sista chans att gå till Previa då ett av åtta förlorande lag skulle lottas in som "lucky loser". Men tyvärr blev det förlust även där.

Simon Vasquez har dock gjort en formidabel turnering i Vigo och var ytterst nära att nå Previa i par med fransosen Johan Bergeron.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk