Skadan stoppar Barre från WPT-premiären

Baharak Soleymani drömde om WPT-debut i Madrid. Men hon har nu tvingats tacka nej. ”Det är så frustrearande”; säger hon.

Soleymanis ursprungsplan var att spela WPT först i juni, men succén på WPT och frågan från belgiska Helena Wyckaert gjorde att hon ändå tackade ja till att spela premiären i Madrid nästa vecka.

Men i morse skrev hon ett sms till sin partner och meddelade att det helt enkelt inte går.

Det som stökat till det var SPT-tävlingen i Nybro, där Soleymani fick slita enormt hårt.

- Jag fick ju näst intill alla bollar emot mig och det blev jobbigt.

Knäet orkade inte återhämta sig, vilket gjorde att hon inte kunde träna en enda gång förra veckan innan hon skulle upp mot världsspelarna Bea Gonzalez och Lucia Sainz i Icaniwill Invitational.

- Det var första bollarna jag slog sedan Nybro. Jag borde kanske ha hoppat av men man står där och man vill ju bara spela, säger hon.

Nu har knäet svullnat upp igen och gör så ont att hon inte kan träna och då känner hon att hon inte kan göra sig själv rättvisa i Madrid.

- Tanken var att få flera pass som backhandspelare på hemmaplan, sedan åka ner till Madrid och träna med Helena. Men det går ju inte och då vill jag inte spela heller.

När Padelfeber pratar med Baharak Soleymani sitter hon i bilen på väg mot sin sjukgymnast i Stockholm. Hon är ledsen, men inser samtidigt att hon kanske måste tänka om.

- Jag kanske inte kan tacka ja till allt. Jag måste nog börja tacka nej till vissa saker och låta knäet få en lugnare resa.

Om du hade stått över Icaniwill Invitational – tror du att du hade kunnat spela Madrid då?

- Svårt att säga. Men jag tror faktiskt inte det. Knäet har blivit för retat.

Den närmaste framtiden är just nu oviss för Soleymani.

- Jag vet ju aldrig hur knäet reagerar. Det går fasen inte att planera en dag i förväg. Det blir nån tävling här, nån uppvisningsmatch där. Jag hinner ju inte träna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk