Ny seger för svenskarna: "Lika stort som SM-guldet"

Två stormatcher på några timmar innebär final i pre previa i morgon. ”Det här är lika stort som SM-guldet”, säger Daniel Windahl.

Windahl och Knutsson gick in i WPT i Alicante lite stukade efter förluster direkt i de två första tävlingarna på spansk mark. Men den tredje gången fick de bitarna på plats.

Först seger i första omgången mot mycket tuffa paret Fran Ramirez och Jairo Jose Bautista med 7-6, 6-3.

- Vi hade kunnat förlora där, helt klart. Men vi vann äntligen de viktiga bollarna.

I andra omgången gick det faktiskt lättare. Där väntade rutinerade Raul Diaz, 40, och unge Ivan Navarrete.

6-4, 6-3 till svenskarna i en lurig match.

- De försökte dra ner farten så mycket de bara kunde och Diaz var otroligt stadig. Däremot vek Navarrete ner sig totalt, säger Windahl.

Windahl och Knutsson coachas av Andréas Johansson på plats i Alicante och nu väntar en sista omgång i pre previa klockan 10 i morgon. Det är första gången Windahl och Knutsson går till sista rundan i pre previa, vilket de värderar väldigt högt.

- Det är ju här vi vill lyckas och för mig är det här väldigt jämbördigt med ett SM-guld. Vinner vi även i morgon är det nog större.

Hur är hallen att spela i?
- Det är snabba banor med mycket sand. Kicken biter bra, men den hårda, flacka smashen bromsar upp. Takhöjden är ungefär åtta meter. Det känns som om hallen gynnar oss.

I tredje och sista rundan av pre previa väntar en viss Christian Medina, som paret förlorade mot i Madrid. Denna gång i par med rutinerade britt-spanjoren Richard Brooks. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk