Ny kross i Vigo: "Vi spelar drömpadel"

Snacka om dundersuccé. Simon Vasquez och Johan Bergeron har bara förlorat fem games totalt på sina två första matcher. Nu väntar final i pre previa i morgon.

Vasquez och Bergeron gör sin andra tävling tillsammans och uppenbart passar de ypperligt ihop. De går på som en ångvält i Vigo.

Första omgången blev 6-1, 6-2 och då tänkte nog de flesta att det var lite flyt med lottningen. Men andra omgången gick ännu lättare. 6-0, 6-2 över Jorge Burgos Luca de Rena och Pablo José Diaz Romero.

- Bergeron hade noll unforced errors i första set. Vi hade två totalt i det andra. Och vi kickade ut elva av elva smashar. Vi spelade helt perfekt, säger Vasquez som menar att det här var en av de bästa matcher han någonsin varit inblandad i.

- Det är så konstigt. Jag har bara tränat två gånger den här veckan. Jag var orolig för det, men det har fungerat helt perfekt.

Dessutom vaknade Simon Vasquez av att han var stora rubriker i Aftonbladet, i knappast smickrande sammanhang. Något som blev en chock.

- Det har varit jättejobbigt. Och det är så tråkigt när det man säger uppfattas fel. Någon berättar för någon och till slut har jag mordhotat någon. Det har varit jättesvårt att fokusera, men precis före första matchen bestämde jag mig för att helt lägga bort telefonen och gå in i bubblan. Det lyckades.

Vasquez säger att han fått många meddelanden under dagen, många fina sådana, men att han av naturliga skäl inte kunnat svara på något.

Andréas Johansson coachade laget igen och han var smått lyrisk efteråt.

- De jobbar för varandra, de förstår varandra och följer upp varandra. De har spelat väldigt bra och harmoniskt.

I tredje rundan väntar finalseedade Marc Quiles och Cristian G. Gutierrez. En match som coach Andreas Johansson tror är klart möjlig.

- Nu är det bara seedade lag och då tror jag man gärna väljer det här laget. De har bara släppt fem games i dag och kan vinna igen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk