Knäckta svenskar: "Vi sitter med dolkar i hjärtat"

Svinkall hall. Två svenskar som blev tagna på sängen. Och sedan en enda stor besvikelse över den förstörda festen.

Windahl och Knutsson klev in i WPT-premiären med bästa tänkbara känsla. De har tränat bra i Madrid hela veckan och kände att de var i storform, redo att åstadkomma stora saker.

Första omgången skulle egentligen inte bli några problem, Christian Medina och Oscar Vasquez är två spelare de absolut ska kunna besegra vilken dag som helst.

Men den tidiga matchen blev rena mardrömmen för svenskarna.

- Det var väldigt kallt i hallen nu på morognen och det gjorde att allt blev rejält långsamt. Bollarna var kalla och det gick knappt att få utdelning på varken smashar eller volleys, säger Windahl som erkänner att de helt enkelt blev tagna på sängen.

Ställningen var 0-5 innan svenskarna hittade ett bättre sätt att spela på.

- Vi hanterade inte omständigheterna lika bra som motståndarna, säger Windahl. I en sån här match handlar det inte om kick ut eller grymma volleys. Det handlar om att inte missa. Det är inte den som slår hårdast eller lösast, den som missar minst vinner och där misslyckades vi, säger Windahl.

0-5 blev ändå 3-5 och en golden point till 4-5 innan setet förlorades.

- Det konstiga var att vi hela matchen igenom hade känslan av att vi skulle vinna den, säger Knutsson.

I andra set följdes lagen åt till 4-4. Då hade svenskarna missat två golden points i motståndarnas serve. Sedan kom ett riktigt dåligt game då Windahl och Knutsson tappade sin serve.

- Vi hade även en golden point att breaka tillbaka, men missade den också.

Golden points blev väldigt avgörande där svenskarna förlorade sex men vann bara en.

Just att förväntningarna var så höga gjorde att fallet blev så pass mycket hårdare. Det är två brutalt besvikna svenskar som pratar med Padelfeber någon timme efter matchen.

- Vi kom in till matchen med enormt självförtroende. Och det sitter ju fortfarande i. Vi vet vad som finns där och det måste vi försöka ta med oss nu. Det vi måste förbättra till nästa gång är att inse vad det är för utmaning vi står inför: är det motståndarna, är det omständigheterna eller är det oss själva. Vi måste fatta det mycket snabbare, säger Windahl.

Känslan just nu?

- En tvättäkta pissdag på kontoret, säger Calle Knutsson. En rövdag.

- Man är sjukt besviken, säger Windahl.

Trots förlusten lär paret stanna kvar i Madrid fram till torsdag eller fredag. Sedan väntar resa till Alicante för dels en FIP-turnering och sedan den andra WPT-tävlingen.

- Nu bryter vi ihop. Vi är faktiskt riktigt knäckta. Men vi kommer igen, säger Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk