Förbundet till attack: Stoppa seriespelen omedelbart!

Flera olika typer av seriespel är på väg att dra igång i Sverige. Nu går förundet ut med stark kritik. ”Det är direkt oansvarigt”, säger pressansvarige Kent Persson.

Svenska Padelförbundet går ut med ett skarpt forumerat inlägg på sin egen hemsida svenskpadel.se.

Där skriver man:

”På förekommen anledning vill vi vara tydliga med att med de gällande råd som tagits innebär det bland annat att alla ska avstå från att delta i tävlingsverksamhet med undantag för de som ägnar sig åt yrkesmässig idrott.  Det gäller även lokalt arrangerade tävlingar och ligaspel som nu en del startar upp. Det är inte tillåtet.”

Kent Persson säger till Padelfeber:

- svensk padel måste ta sitt ansvar för att minska smittspridningen. Vi är därför djupt bekymrade över att det nu finns aktörer som startar upp tävlingsverksamhet och seriespel. Det är direkt oansvarigt.

Enda undantaget är Svenska Padelförbundets egen tour SPT – som spelas i nedbantad form utan B-klasser eller juniorklasser.

Förbundet skriver vidare på sin hemsida:

”Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger. Att avstå att spela padeltävlingar är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas.”.

Kent Persson igen:

- Vi utgår ifrån att alla seriösa aktörer nu tar ansvar och inte bedriver tävlingar och seriespel.

Fotnot: Spelarna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Det är enbart en genrebild.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk