Förbundet om anmälan: ”Det är en allvarlig situation”

Nu har Svenska Padelförbundets styrelse börjat hantera anmälan mot Simon Vasquez. ”Det här kan ta lite tid. Vi befinner oss i en allvarlig situation”, säger Kent Persson.

I lördags lämnade Domarkommittén in en anmälan till förbundets styrelse. De vill få uträtt vad som är acceptabelt och var gränsen går för hur man som spelare får uppträda gentemot en domare.

Bakgrunden är SPT-tävlingen i Mölndal där Simon Vasquez fick en varning under en pågående match av domaren Hawler Rabun för sitt uppträdande.

Vasquez uttalade sig även senare i veckan i sin podd ”Proffset och jag”. Vasquez delade då ut ett ”skott”, ett stående inslag i podden, till domaren. Han använde ordet ”nackskott”, vilket fick Domarkommitten att reagera så starkt att de anmälde hela händelsen, det vill säga både vad som sagts i podden och vad som hände i samband med matchen i Mölndal.

Situationen är ny för förbundet, vilket gör att processen kan ta tid.

- Vi befinner oss just nu i skarven av att bli ett specialförbund i Riksidrottsförbundet och därför har vi valt att titta på deras reglemente. Det är en del administrativt att göra, säger Kent Persson, pressansvarig i förbundets styrelse.

Men processen är igång. Anmälan från Domarkommittén har skickats till Simon Vasquez som nu ska få chansen att yttra sig skriftligt.

- Han är ju dessutom i Spanien. Han måste också få några dagar på sig att svara. Jag tror inte vi hinner bli klara den här veckan. Kanske inte heller nästa. Det är väldigt viktigt att allt sköts på absolut rätt sätt, säger Persson.

Enligt Kent Persson är situationen allvarlig.

- Jag har tittat noga i RF:s regelverk och de ser väldigt allvarligt på förseelser mot domare och funktionärer. Simon Vasquez riskerar en påföljd som är kännbar.

Det kan även bli frågan om att höra både domaren och Simon Vasquez muntligt och längs processen tror Kent Persson att allt kommer att offentliggöras. Fram tills dess är innehållet i anmälan hemligt.

RF:s regelverk gällande förseelser mot domare och funktionärer strängt. Allt beror på hur förbundets styrelse väljer att tolka situationen. Anser man att Simon Vasquez allvarligt har kränkt domaren kan det bli tal om en lång avstängning.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk