EXTRA: RF vill ha in padeln: "Enskilt största beslutet" (1)

Nu kom beskedet som Svenska Padelförbundet väntat på i flera år. RF:s styrelse föreslår att padeln ska få bli en del av den stora RF-familjen.

Förbundet pratar om en ”historisk dag för svensk padel”, eftersom de enskilda förbunden knappast lär gå emot styrelsens rekommendation. 

- Den enskilt viktigaste händelsen för svensk padel. Vi firar beskedet med stolthet och ser fram emot att möta hela idrottsrörelsen på riksidrottsmötet för att förhoppningsvis bli invalda, säger Tomas Andersson, ordförande.

Riksidrottsmötet hålls den 28-30 maj i Uppsala, då samtliga specialförbund får chansen att rösta in nya medlemmar. 

Andersson fortsätter:

- Vi är tacksamma och ödmjuka för förslaget om att vi nu ska bli medlemmar. För Svenska Padelförbundets styrelse har medlemskap i RF varit den viktigaste frågan att arbeta med. Med förslaget till bifall på vår ansökan ser vi fram emot ett gott samarbete med hela idrottsrörelsen, säger Tomas Andersson. 

Styrelsen för padelförbundet menar att ett medlemskap i RF är helt avgörande för sportens utveckling för att få del av ekonomiska resurser och kompetens.

- För våra föreningar och för barn- och ungdomsverksamheten kommer detta lägga grund för en stark utveckling, säger verksamhetschefen Calle Åkesson.

Det innebär också att RF ger padel status som en egen unik sport och att den inte ska ingå i något annat specialförbund.

 

Johan Håkansson 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk