Dani Dios gör comeback - utmanar svenska eliten

För en helg gör Dani Dios stor comeback som tävlingsspelare. Och han vill spöa den svenska eliten. ”Jag är beredd att göra precis allt som krävs”, säger han.

Senast Dani Dios tävlade på allvar var några år sedan då han och Gabo Loredo ganska enkelt vann en SPT-tävling i Gävle. Efter det har det varit tränarbiten för hela slanten, bland annat som förbundskapten för Sverige.

Den senaste tiden har han verkat i Göteborg där han tränat bland andra landslagsspelarna Pierre Bonfré, Viktor Stjern, Antonette Andersson och några till.

Men när Studio Padel hörde av sig och frågade om han var sugen att dra på sig tävlingsdressen igen tvekade han inte en sekund.

- Jag är exalterad. Jag har tävlat så mycket i mina dagar och det här är en rolig chans att få spela igen. Och jag är en tävlingsmänniska som älskar utmaningar.

Hur reagerade du när dom ringde?

- Min hjärna sa ja, direkt. Min kropp sa: Är du helt jävla galen. Jag har ont överallt av att vara tränare. Men i slutändan var det självklart: även om jag bryter benen ska jag spela.

Studio Padel arrangerar nästa helg ett nytt event. Denna gång i Norrköping. En tävling som dessutom fungerar som ett kval till nästa event i Marbella, Spanien.

Hinner du träna något själv innan tävlingen?

- Jag måste. Jag tar alla chanser på alla lektioner till att även kunna träna själv. Det är enda sättet jag kan göra det på. Men jag har verkligen ont, i höften, knät, ryggen…

Är padelcoach tufft för kroppen?

- Ja, verkligen. Särskilt om man jobbar så som jag gör, genom att spela mycket mot de jag tränar. Det är utmanande för kroppen. Och nu är min stora utmaning att kroppen ska vara bra till Norrköping.

Du valde John Larsson till din partner. Varför?

- John är perfekt. Han kan spela både backhand och forehand. Han kan vara allt på banan. Och det är en riktig toppenkille. Jag vill också ha roligt, spela med någon jag har kul med och han är verkligen underbar. Jag har stor respeket för John och ser honom som en vän. Det är en godhjärtad, skrattande ”inga problem-kille”.

Vad har du för mål?

- Jag vet vad jag ska förvänta mig av mig själv. Jag kommer att vara noll nervös. Det är jag förbi. Men jag har ju tränat typ alla jag kommer möta och kan deras styrkor och svagheter i mitt huvud. Men kan jag omsätta det på banan? Det är en annan sak. Alla spelar så oerhört mycket bättre i dag än för fyra år sedan.

Hur bra är Dani Dios i dag?

- Jag är inte nära det jag var. Men jag hatar verkligen att förlora och kan fortfarande lira. Jag är inte lika snabb, inte lika stark – men är smartare och klokare.

Fotnot: Skilling Invitational spelas i Värmekyrkan i Norrköping fredag och lördag nästa vecka.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk