Cayes tävling i Dubai blev en semester

Cayetano Rocafort åkte till Dubai för att spela FIP-tävling. Problemet? Hans tänkta partner skrällde på WPT och missar därför tävlingen. ”Det får bli semester för mig”, hälsar Cayetano.

Cayetano skulle ha spelat Dubais FIP-turnering tillsammans med sin gode vän Gonzalo Rubio. Rocafort tog flyget från Sverige och tänkte där vänta in Rubio.

Men en skräll i Alicantes första omgång har ställt till det rejält. Rubio och hans partner Christian Fuster lyckades besegra Tito Allemandi och Pablo Lijo med 6-4 i avgörande set. Resultatet av den segern blev att Rubio inte hade någon möjlighet att ta sig till Dubai.

- Tråkigt nog stämmer det. Han hinner inte hit. Hans partner hade covid men testades negativ dagen innan match. Och jag förstår knappt hur de lyckades vinna.

Rubio hade flyg och allt annat betalt – men nu har han och Rocafort dragit sig ur turneringen.

- Han är ledsen för min skull och vill betala alla mina utlägg, men det här är sånt som händer. Jag får ta det här som en semester och börja ladda för nästa SPT.

Hur länge stannar du i Dubai?

- Jag flyger hem på måndag.

Och Rubio? Ja, i stället för att åka till Dubai blev det åttondelsfinal mot Agustin Tapia och Pablo Lima där det dock blev förlust med 7-5, 6-3.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk