Yanguas: "Windahls utveckling är helt otrolig"

Stabil seger i turneringens första match. Då hyllar Miguel Yanguas sin partner Daniel Windahl. ”Hans utveckling är otrolig”, säger han.

Windahl och Yaungas har spelat tillsammans flera gånger tidigare. Yanguas har därför kunnat se svenskens förbättringar från absolut närmaste håll och han är minst sagt imponerad.

- Jag ska vara totalt ärlig med dig. Danne har blivit så mycket bättre. Jag litar på honom på ett helt annat sätt. Hans försvar är lugnare, han spelar säkrare och hans smash är absolut världsklass.

Windahl och Yangas ställdes direkt mot Simon Vasquez och ”Pincho” Fernandez (rankad 38 i världen). Det var på förhand en oviss historia, men när matchen väl drog igång var det en tydlig skillnad mellan lagen. Windahl och Yanguas började med att breaka direkt och flög sedan fram till 6-2, 6-4. Det var bara lite intressant i mitten av andra set, men när Windahl fixade breaket fram till 4-3 var det slut på dramat.

Och Yanguas kunde inte önska sig mer av sin svenske partner.

- Pincho är en spelare i main draw, men alla kunde se hur Danne klarade sig i dag. Nio av tio bollar från honom var bra. Han gör en grym match.

Vilka detaljer i hans spel ser du att han utvecklat mest?

- Tålamodet i försvarsspelet. Tidigare var han lite nervös och forcerad. Nu är han stadigare. Och i attackspelet är han också bättre.

Windahl lyssnar belåtet på sin partner och har egentligen bara lovord att ge tillbaka.

- Grejen med Mike är att han får in bollen på ett eller annat sätt. Han får in allt i spel. Och då vet jag att om vi ska förlora bollen så ska antingen motståndarna göra något riktigt bra eller så ska jag missa. Och det är en underbar känsla att ha på banan.

Segern innebär att paret förmodligen redan är klart för kvartsfinal. Ikväll väntar ett möte mot John Larsson och Arturo Coello om slutsegern i gruppen.

- Vi är i bra form och givetvis ska vi försöka vinna hela turneringen. Jag tror vi kan göra det, säger Yanguas.

I den andra gruppen besegrade Cayetano Rocafort och Gonzalo Rubio Calle Knutsson och Javi Leal med 6-4, 7-5.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk