Windahl och Knutsson nobbar nästa SPT

Det blir inte någon tredje raka SPT-seger för Calle Knutsson och Daniel Windahl. Anledningen: de ställer inte upp i Stockholm.

Efter två segrar och en andraplats leder Knutsson och Windahl det så kallade SPT-racet, där första pris är ett wild card till WPT:s huvudturnering i Malmö till hösten.

Ändå väljer de svenska mästarna nu att offra nästa SPT-tävling som avgörs i Haninge den 29-30 maj.

- Det var inget lätt beslut, men när vi vägde för- och nackdelar landade vi ändå i det här, säger Daniel Windahl.

Han motiverar vidare:

- Vi vill ha vårt långsiktiga mål i fokus, vi vill göra det för att bli bättre varje dag, då ansåg vi att detta är i linje med det vi står för och det vi vill nå i slutändan.

Och då får det kosta en SPT?

- Ja, det får lov att vara så. Vi uppskattar verkligen det förbundet har gjort med SPT och det engagemang de lägger ner, men vi kan inte spela allt. Det går inte. Vi måste välja för att inte riskera skador och så vidare.

Nästa stora tävling för paret blir premiären av Euro Finans Invitational som avgörs torsdag och fredag nästa vecka i Helsingborg. Sedan på lördagen reser paret till Santander för att kvala till WPT redan på söndagen.

Därefter hade de kunnat resa hem till Stockholm för SPT, men väljer alltså att stanna kvar i Spanien. Faktum är att Knutsson och Windahl inte kommer tillbaka till Sverige förrän efter EM, en bit in i juli.

- Vi kommer åka ner till Marbella för att förbereda oss på bästa sätt för den tävlingen som avgörs utomhus. Vi ska träna och spela någon tävling där nere.

Men ni leder SPT-racet där WPT-platser står på spel. Väger inte det tungt=

- Det är klart att det finns i tankarna, men det väger inte tillräckligt mycket för att ta bort vårt långsiktiga mål. Det är otroligt fint att få spela en huvudturnering, men det är djungeln vi måste gå igenom. Det är ju där vi måste göra resultaten, det är där vi ska utvecklas.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk