Vasquez: "SPT i Stockholm blir nog min sista i år"

Han har varit rubrikernas man. I en stor intervju berättar nu Simon Vasquez om tiden före förbundet beslut, tanken att inte spela SPT i sommar och om hur det blir att tävla med en partner han aldrig pratat med.

Vi känner alla till bakgrunden med Simon Vasquez. Om varningen han fick av domaren vid senaste SPT-tävlingen i Mölndal, hans podduttalande och att det sedan ledde fram till en anmälan från domarkommittén.

Sedan väntade en tid av total ovisshet där han inte visste om hans karriär rent av skulle förstöras.

- Det har varit jobbigt. Den konstanta ovissheten har varit skitjobbig.

Berätta om hur tiden varit för dig?

- Jag fick ett mejl på måndagen från förbundet efter Aftonbladets artikel. Där stod att de hade fått in en anmälan och att jag kunde komma in med mitt yttrande. Jag mejlade tillbaka att jag ville prata med dem. Jag gjorde mitt yttrande i samråd med mina jurister. Sedan dröjde det två dagar innan jag fick ett svar.

På söndagen fick han veta att förbundets styrelse skulle träffas dagen efter och att ett beslut sedan skulle tas.

Beslutet blev att Vasquez slipper straff. Däremot får han en ”kraftig reprimand”.

- Jag tycker att förbundets yttrande var bra. Jag har också haft ett bra samtal med Kent Persson och Thomas Andersson på förbundet. Jag tycker de har hanterat situationen väl. Vi hade ett gott samtal och jag förstår dem mycket väl.

Vad säger du om hela situationen nu i efterhand?

- Jag är en självkritisk person och jag vet när jag gör fel. Nu blev det fel. Jag har begått ett misstag. Det enda negativa är att förbundet fick in en anmälan och på några timmar hade det nått pressen.

Som padelspelare händer det extremt mycket i ett virvlande tempo i Simon Vasquez liv. I morgon dundrar Euro Finans Invitational igång i Helsingborg. Vasquez har precis fått se arenan och centercourten och väntar nu bara på att hans partner Antonio ”Pincho” Fernandez Cano ska anlända till Helsingborg.

- Arenan är fantastisk. Det ska bli riktigt roligt.

Vad vet du om din partner?

- Det som står på hans WPT-profil, ungefär. Jag vet vad han är rankad och att han ibland gör bra resultat. Men vi har aldrig ens pratat med varandra. Vi har textat två gånger på Whatsapp.

Så vad tror du? Vilka lag blir favoriter?

- Två lag har ju faktiskt spelat ihop tidigare. Windahl och Yanguas, samt Cayetano och Rubio. De lagen får därför bli favoriter. Men vi är alla här för att tävla.

Sedan blir det hektiskt. Tävlingen tar slut på fredag. På lördag flyger han till Madrid via Amsterdam för att sedan sätta sig fyra timmar i bil upp till Santander för att förhoppningsvis få ett pass med sin WPT-partner Johan Bergeron innan tävlingen startar på söndag.

Därefter ska han hem för att spela SPT i Stockholm och FIP-turnering.

Som ni förstår är det kaotiskt – vilket fått Simon Vasquez att ta ett beslut.

- Det här blir nog sista SPT-tävlingen jag spelar. Jag vill gå in helhjärtat för WPT. SPT i all ära, men det går inte att kombinera tourerna. Jag har pratat med Caye om det här, att jag vill lägga mitt hjärta och min själ  på WPT för att få en bättre utgångspunkt för nästa säsong.

Vasquez är i dag 28 år och räknar med att spela internationellt i ungefär tolv år till.

- Det är nu jag måste göra hundåren. Dessutom trivs jag så bra i Spanien. Jag börjar känna allt mer folk. Det är en miljö jag vill befinna mig i. Jag vill mäta mig mot nytt motstånd. På SPT är det ju samma lag hela tiden.

Han tycker också det har blivit ett lyft att först ha Cayetano Rocafort som partner och nu Johan Bergeron på WPT.

- Man tar lärdom av att spela med andra. Och nu börjar spanjorerna få upp ögonen för oss svenskar. Vi får se vem man spelar med i framtiden.

Men för att orka och skydda sin kropp räknar han med att offra SPT.

- Det är för mycket just nu. Vi kommer ändå spela otroligt många tävlingar i år.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk