Ska bli den världsledande appen för turneringar

En ny app som enkelt skapar roliga, smidiga och effektiva americanos. Padelboard har stora planer för framtiden. ”Vi vill bli störst i världen på det här”, säger Maximilian Leiding.

Bakom Padelboard finns ett gäng padelälskare från Helsingborg. Fyra personer från Helsingborg som helt enkelt tyckte att det var något som saknades på marknaden och som dessutom hade kunskapen att skapa något.

Att spela americano var oerhört roligt – men också onödigt tjorvigt. Det borde helt enkelt finnas en app som fixade allt det där på ett både snyggt och enkelt sätt.

- Vi har ett riktigt roligt och starkt team och vi tror väldigt mycket på det här, säger Maximilian Leiding, som fungerar som gruppens designer.

I övrigt består gruppen bakom Padelboard av Bengt Thorn, som drivit reklambyrå i 30 år, Robin Lundgren, entreprenör, och Axel Nilsson, programmerare. Dessutom är även civilekonom Caroline Lundgren med i gruppen.

Ska Rmavbild 2021 06 06 Kl 124214Padelboard har utvecklats under hela pandemin för att nu vara redo för bred lansering.

Arbetet med att ta fram den perfekta appen för americanos började redan i början av 2020.

- Det första vi gjorde var att kolla runt på marknaden, samt träffa hallägare och olika nätverk. Vår prioritering då var att snabbt få fram en app, så vi gjorde en första version som var väldigt avskalad, säger Leidin.

Den appen testades i ett par turneringar, vilket gav massor av värdefull feedback. Den feedbacken användes senare till att ta fram en mer utvecklad app som lite under radarn släpptes på appstore i november. En stor anledning till det var pandemin, som direkt uppmanade alla hallägare att inte anordna någon form av tävlings- eller serieverksamhet.

Americano är en social och rolig form av padel där man kan vara olika många och även spela olika långa matcher. Du växlar medspelare i varje match och spelar hela tiden för dig själv – det gäller att samla så många vunna poäng som möjligt.

Ska Rmavbild 2021 06 06 Kl 124202

Hela vintern har Padelboard jobbat hårt med att få fram en ny version, med helt ny design och bättre användarvänlighet.

- Vi har en hel del nya funktioner och vi har lagt ner stor kraft på stabilitet. Håller man en stor turnering är det ju en mardröm om något slutar fungera. Därför har vi verkligen jobbat hårt med den biten, säger Maximilian Leiding.

Den nya appen låg egentligen klar redan i februari, en app som Padelboard själva är väldigt nöjda och stolta över. Sedan har de egentligen bara avvaktat att pandemin ska nå ett sådant läge att hallarna äntligen kan börja arrangera tävlingar och americanos igen.

- Vad vi har nu är en app som är gratis att ladda ner och som verkligen gör din americano både roligare och mer effektiv. Den är busenkel att använda och lika lätt att bjuda in deltagare.

Nästa steg är redan planerade och planerna är riktigt stora.

- Vi vill bli tävlings- och turneringsverktyget som täcker in det mesta. Vi har kollat runt och det finns inte något klockrent verktyg för tävlingar som är lätt och smidigt för alla att använda. Vår devis är ”More padel to the people”. Vem som helst ska på ett enkelt sätt kunna styra upp en turnering – och med vår app ska det dessutom bli en roligare upplevelse.

Just nu är appen gratis att både ladda ner och använda, men till hösten kommer en kostnad att införas för arrangören.

- Sedan om man väljer att täcka den kostnaden via anmälningsavgiften är helt upp till arrangören. Men vi har bestämt att det här ska vara en app för spelarna och för de mindre gängen som ordnar små americanos ska den alltid vara helt gratis.

Appen finns redan översatt till ett par språk. Fler språk kommer att tillkomma och redan har de märkt att den laddats ner i flera länder runt om i världen.

- Första året ska vi helt fokusera på Sverige. Vi ska bygga upp appen och samla in feedback. Vi har väldigt höga krav i Sverige så har vi en produkt som håller här så håller den nog överallt. Sedan är målet att bli störst i världen på det här, säger Maximilian Leiding som avslutar med att säga:

- Vi vet att vi redan är en av de största turneringsapparna och dessutom helt unika med vår stil. Vi vill bli nummer ett och det självklara valet för både hallar och spelare när de ska dra igång en turnering. 

Appen finns att ladda ner på både Google Play och Appstore.

Ni kan ladda ner appen här.

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk